Quantcast

Óčko sleduje 1 milion diváků

| redakce | tisk

Na začátku roku 2008 přišla pro Óčko velmi příjemná zpráva. Podle výsledků měření tzv. peoplemetry ATO - Mediasearch (prosinec 2007) padl ve sledovanosti hudební televize Óčko další rekord! Měsíční sledovanost se za uvedené období vyšplhala na 1 000 000 diváků.

Nejvíce nových diváků přibylo v uplynulém roce Óčku z řad uživatelů satelitních přijímačů, zejména těch, kteří využívají platformu Digi TV nebo CS link. Jen v ČR to je přes 200 tisíc nových domácností. Proto od počátku roku 2008 zvolilo TV Óčko jako svůj hlavní satelit družici Astra na pozici 23,5° východně, kde již vysílají všechny významnější české televize včetně Óčka.

Dosavadní distribuce signálu ze satelitní pozice 19,2° poběží souběžně do konce března 2008. Do té doby lze přijímat Óčko na obou pozicích.

V minulém roce rovněž výrazně vzrostl počet diváků digitální televize DVB-T, kde je vysílání nekódované a k jeho příjmu potřebujete buď televizi, která umí přijímat digitální pozemní vysílání, nebo stačí zakoupit k Vaší dosavadní televizi tzv. set-top box.

Signál DVB-T s programem Óčka je divákům zatím dostupný v Praze a okolí, v první polovině tohoto roku se chystá vysílání i v dalších oblastech České republiky.
Roste též počet diváků sledujících Óčko přes IPTV, internet či mobily.

zdroj: PR Óčko





Reklama




Vybrané články