Quantcast

Kinowelt prodán Canal Plus

| redakce | tisk

Novým vlastníkem lipské distribuční skupiny Kinowelt se přes společnost StudioCanal stal provozovatel francouzské placené televize Canal Plus. Koncern Vivendi, kterému patří placená TV, získal v Kinowelt 100 procent. Smlouvy o převzetí byly podepsány ve středu. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Koupi ještě musí schválit antimonopolní úřad.

Německý tisk odhaduje, že za akvizici skupiny zaplatil Canal Plus 70 miliónů euro. Canal Plus očekává, že převzetím Kinowelt bude mít přímý přístup na německý trh. Kinowelt bude v koncernu hrát roli specialisty na německý trh.

Kinowelt je největším dodavatelem DVD v Německu. Firma produkuje filmy pro kina a televize. StudioCanal se zabývá produkcí a prodejem filmů ve Francii a celé Evropě. Knihovna obsahuje přes 5 tisíc evropských a amerických filmů v oblasti DVD nosičů a filmů ve vysokém rozlišení HD-DVD. StudioCanal je 100 procentní dceřinnou společností Canal Plus, která patří koncernu Vivendi a CanalSat, francouzská satelitní pay-tv služba s 10,3 milióny abonenty.





Reklama




Vybrané články