Quantcast

Do Eura chce Prima vysílat digitálně i v Ostravě

| Martin Vyleťal | tisk

Výrazné rozšíření pokrytí digitálním pozemním signálem (DVB-T) chystá česká komerční TV Prima. Do fotbalového šampionátu Euro 2008, na který drží vysílací práva, chce expandovat s digitálním vysíláním na Brněnsko a Ostravsko. Vyplývá to z odpovědí generálního ředitele TV Prima Marka Singera, které uvedl v chatu na serveru Aktuálně.cz.

"Brno bude digitální v druhé polovině května, Ostrava bude digitální do Eura," uvedl na chatu Marek Singer na dotaz čtenářů, kde všude bude TV Prima v dohledné době vysílat. TV Prima bude součástí DVB-T multiplexu společnosti Czech Digital Group (CDG), stejně jako v Praze, kde již vysílá spolu s dalšími programy. Na otázku, zda bude Prima digitálně vysílat i v Ústí nad Labem uvedl: "Bohužel přesně nevím, závisí to na plánu digitalizace, který teprve v pondělí schválila vláda".

TV Prima jako jediná česká celoplošná televize nevysílá v širokoúhlém formátu 16:9, ve kterém již natáčí například vlastní seriál Velmi křehké vztahy (VKV). Podle ředitele jde o technologický problém, který během tohoto roku televize vyřeší.

Diváci se dočkají i dalšího kanálu Primy. "Ano, nové tematické kanály plánujeme," uvedl Marek Singer a dodal, že druhý kanál „odkladový“ nebude.





Reklama




Vybrané články