Quantcast

Slovenská STV v síti Orange ve vysokém rozlišení

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Slovenská STV v síti Orange ve vysokém rozlišení

Telekomunikační operátor Orange začal na Slovensku nabízet ve všech programových balíčcích digitální TV služby Fiber TV programy Slovenské televize ve vysokém rozlišení (HDTV).

Testovací HD vysílání STV1 (Jednotka) je dostupné zákazníkům Fiber TV na programové pozici číslo 104, STV2 (Dvojka) na 105. pozici ve formátu 4:3 a 16:9, píše Mediálne.sk. Obě stanice vysílají v rozlišení 1080i, což odpovídá HDTV. V HD kvalitě je přenášen kompletní program obou stanic, obsah je na HD konvertovaný z SD signálu.

Pro příjem vysílání STV ve vysokém rozlišení nepotřebují zákazníci Fiber TV speciální zařízení. Dodávaný set top box HD již je připraven na příjem programů v high-definition TV.

Na výrobu a vysílání ve formátu HD se připravuje Slovenská televize. Letní olympijské hry 2008 v Pekingu bude STV vyrábět v širokoúhlém formátu. Uvedl u příležitosti vstupu STV v HD do nabídky Fiber TV nový generální ředitel Slovenské televize Štefan Nižňanský.

Fiber TV je vysílání televizních programů v optické síti Orange. Jde o plnohodnotnou náhradu klasické kabelové televize a nabízí řadu výhod a doplňkových služeb (mozaika, elektronický programový průvodce, VoD).

Fiber TV nabízí tři základní programové balíčky, ke kterým je možné individuálně doobjednat buď jednotlivé kanály nebo specifické programové balíky. Základní soubor 13 programů nabízí Orange za 270 Sk měsíčně, balík Klasik se 68 stanicemi je prodáván za cenu od 360 Sk a balík Premium se 100 kanály za 950 Sk včetně DPH.





Reklama




Vybrané články