Quantcast

Některé regiony Velké Británie nepatří do Freesatu

| redakce | tisk

Zakódování některých verzí britské ITV má své důvody. S největší pravděpodobností skončila ITV smlouva se společností SES Astra na jeden transpondér na družici Astra 2D (28,2E), který musí ITV uvolnit a tyto programy přesunout na jinou družici v rámci pozice 28,2E. Řešení se našlo v umístění programů na satelity Astra 2C a Astra 2B. Vzhledem k tomu, že tyto náhradní transpondéry pokrývají celou Evropu, bylo vysílání těchto mutací zakódováno systémem Videoguard (některé ještě přechodně vysílají FTA).

Celkem existuje 25 regionů ITV ve Velké Británii. Ne pro všechny regiony je určená satelitní platforma Freesat, společný projekt BBC a ITV. Některé regionální verze ITV se totiž neobjevily v EPG certifikovaných přijímačů na platformu Freesat. Upozornil server parabola.cz jeden z našich čtenářů. ITV se proto rozhodla regiony, které nebudou v rámci Freesatu přesunout na panevropské beamy a zakódovat je v "soft" systém Videoguard. Pro příjem divákům postačí receiver s NDS Videoguard a FTV karta.

Zároveň se začalo spekulovat o možnosti přesunu HDTV programu ITV HD, který se aktuálně vysílá volně ze satelitu Eurobird 1 (28,5°E) s panevropským pokrytím, na družici Astra 2D. ITV je totiž již seznámena, že omezení vysílání použitím odlišného standardu není skutečným zamezením příjmu pro uživatele jiných přijímačů než Freesat.

technické parametry vybraných kanálů ITV:
Eurobird 1, freq. 11,428 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S, service ID 10510, VPID 3401, APID 3402, ITV HD, nekódovaně
Astra 2C, freq. 11,053 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S, některé ITV zde FTA
Astra 2B, freq. 12,402 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S, vše NDS Videoguard





Reklama




Vybrané články