Quantcast

Digitální TV bude v roce 2012 přijímat 274 mil. domácností

| redakce | tisk

Digitální TV vysílání (DTV) bude v následujících dvou letech rychle růst. Vyplývá to z reportu Datamonitor. Podle Chrise Khouria, analytika pro média a vysílání v Datamonitoru bude DTV růst v průměru o 12 procent ročně, zejména díky blížícím se termínům odpojení analogového pozemního vysílání.

"V roce 2007 přijímalo DTV 158 milionu domácností v západní Evropě a v USA. Datamonitor očekává rozšíření digitálního signálu do 274 milionu domácností do roku 2012." Report se týká DTV v Rakousku, Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Itálii, Nizozemí, Norsku, Portugalsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a v USA.

Na konci roku 2007 přijímalo DTV 54 procent domácností v Evropě a USA. Do konce roku 2012 se podíl zvýší na 88%, především díky rozšíření digitálního pozemního vysílání.

Počet domácností s DVB-T v Evropě a USA se zvýší ze 26 milionu v roce 2007 na 55 milionu v roce 2012 s průměrným ročním růstem 16 procent. Datamonitor očekává, že u zákazníků dojde k významnému posunu - z free-to-air služeb na zvýhodněné balíčky služeb (triple play, quad play atp.).

Během dalších tří let očekávají všechny DTV platformy silný růst a zájem spotřebitelů. Dvě nejrychleji rostoucími platformami budou v Evropě a USA digitální kabel a DVB-T. Datamonitor očekává, že počet domácností s touto platformou vzroste o 50 mil., resp. 30 milionu domácností. Z dalších platforem IPTV služby budou dosahovat nejsilnější roční růst okolo 28 procent a v roce 2012 jej budou využívat 23 mil. domácností. Příjem programů ze satelitu bude růst velmi mírně o 5,5 procenta a do roku 2012 se zvýší o 20 mil. domácností.

zdroj: adTV





Reklama




Vybrané články