Quantcast

Tooway bude ve Francii nabízet Numeo

| redakce | tisk

Společnost Numéo S.A. podepsala kontrakt s francouzským satelitním operátorem Eutelsat Communications ohledně distribuce služby Tooway, obousměrného plně satelitního přístupu k internetu. Služba je určena zejména domácnostem, které nejsou v dosahu žádné ADSL sítě.

Numéo se specializuje na internetové služby ve venkovských oblastech již od roku 2004. Společnost nyní rozšiřuje portfolio o širokopásmové satelitní řešení s Tooway, která bude pro zákazníky dostupná již za cenu od 29,90 euro měsíčně.

Služba Tooway je poskytována přes transpondérovou kapacitu satelitu Hot Bird 6 (13°E) v Ka pásmu. Signál pokrývá celé území Francie výkonným regionálním svazkem. Službu provozuje společnost Skylogic, dceřiná společnost Eutelsatu zaměřená na širokopásmové služby, z teleportu z italského Turína.

Tooway odstartovala v roce 2007 jako součástí širokopásmových služeb společnosti Eutelsat. Služba je založena na technologii SurfBeam DOCSIS® vyvíjená americkou společností ViaSat, která je dlouhodobým partnerem Eutelsatu. Kmitočty v Ka pásmu umožňují službě Tooway nabízet rychlosti a ceny srovnatelné s ADSL. V roce 2010 bude vynesen první satelit Eutelsatu výhradně s transpondéry v Ka pásmu, který umožní distribuci rychlého internetu napříč Evropou a Středomořím. Ka satelit bude mít propustnost větší jak 70 Gbit/s, což umožní širokopásmově připojit více než milionu domácností prostřednictvím satelitu.





Reklama




Vybrané články