Quantcast

Polsat News stále odkládá zakódování signálu

| redakce | tiskobrázek k článku: Polsat News stále odkládá zakódování signálu

1. října 2008 mělo dojít k zakódování satelitního signálu Polsat News. Provozovatel se rozhodl odložit zakódování signálu. Nový termín ale nesdělil. Majitelé FTA kompletů se proto mohou déle těšit z přístupu k profesionálnímu zpravodajskému kanálu Telewizji Polsat.

Polsat News bude po zakódování dostupný abonentům satelitní platformy Cyfrowy Polsat a také zákazníkům kabelové sítě UPC. Ostatní operátoři se mohou ještě rozhodnout k distribuci programu či skupiny tématických kanálů Polsat.

Nový termín zakódování Polsat News zatím nebyl stanoven a podle neoficiálních informací k němu nedojde dříve než 13. října 2008 nebo 17.10. spolu s kanálem Polsat 2.

Satelitní diváci FTA kompletů přijdou o zpravodajský kanál. Konkurenční komerční kanál TVN 24 je také kódovaný. Volné vysílání Polsat News mohlo ohrozit TVN 24 mezi zpravodajskými kanály. Z polskojazyčných FTA kanálů divákům zbyde jen TVP Info z Astry.

K 6.10.2008 bude zakódován program Polsat Zdrowie i Uroda, který se představí pod novým názvem Polsat Cafe. Původně měl být zakódován již 1.10. Ve stejný den začíná i kanál Polsat Play.

Polsat News zahájil vysílání 7. června 2008 a od počátku vysílal free-to-air na satelitu Hot Bird 6 (13°E), na kmit. 11,159 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, vide PID 385, audio PID 386, FTA, později kódování Nagravision.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články