Quantcast

Startuje nová maďarská pay-tv T-Kábel

| redakce | tisk

Na satelitu Amos 3 4°W) se objevil maďarský paket placených kanálů pod názvem T-Kábel. V provozu jsou již tři transpondéry v normě DVB-S2 v kompresním formátu MPEG-4. Signály stanic jsou kódované norským systémem Conax. V paketu jsou televizní kanály různých žánrů - dětské, hudební, dokumentární a sportovní. V nabídce jsou i čtyři HDTV programy - HBO HD, The History Channel HD UK, National Geographic Channel HD UK a Eurosport HD.

Paket T-Kábel se vysílá na kmitočtech 10,723 GHz, pol. V (SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK), 10,759 GHz, pol. V (SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK) a také 10,842 GHz, pol. V (SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK). V paketu jsou zastoupeny všechny známé maďarské celoplošné kanály a řada stanic známých z kabelových sítí.

T-Kábel je v pořadí čtvrtou satelitní platformou působící na maďarském trhu. V zemi funguje UPC Direct, Digi TV a od května letošního roku také pay-tv Hello HD, která jako první začala nabízet programy ve vysokém rozlišení. Hello HD hodlá expandovat do dalších krajin. V úvahu přichází vstup do České republiky a na Slovensko. Provozovatel služby má již zaregistrovanou doménu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články