Quantcast

Výluka vysílače Strahov sítě Czech Digital Group

| Martin Vyleťal | tisk

Diváci digitálního zemského vysílání (DVB-T) v Praze a okolí mohou mít po celý tento víkend a v pondělí problémy s příjem některých programů. Potíže s příjmem se týkají programů sítě společnosti Czech Digital Group (CDG) na K46 (674 MHz).

V rámci pražského multiplexu B, který provozuje společnost CDG, je od 4.10. do 6.10.2008 mimo provoz vysílač Strahov. Diváci v Praze a okolí musí nasměrovat antény na jiný z vysílačů CDG - Ládví nebo Zelený pruh. Strahov je nejvýkonnější vysílač CDG v rámci jednofrekvenční sítě v Praze a tak diváci ve vzdálenějších oblastech od Prahy mohou být nyní bez příjmu programů Prima TV, Z1, Public TV, Óčko, TV Noe a Rádia Proglas.

Zejména v Praze mohou mít s příjmem programů CDG problémy majitelé set top boxů s náhražkovými antény. Příjem vyřeší kvalitní výkonná směrová anténa pro příjem TV vysílání.

Pražané řeší problémy s DVB-T již několik týdnů. Od 13.9.2008 se vysílá přechodný multiplex A (ČT1, ČT2, ČT4 Sport, ČT24, TV Nova + programy ČRo) z vysílačů Praha - Cukrák a Praha - Strahov a z náhradních antén Praha - Žižkov (K25). Příjem DVB-T vyřeší rekonstrukce anténního systému na Žižkově a přechodem programů do definitivních sítí - ČT1, ČT2, ČT4 Sport a ČT24 do sítě 1 (K53) a TV Nova a Prima TV do sítě 2 (K41). Na K53 se již síť 1 vysílá. Zatím jen z Cukráku. Od konce tohoto měsíce bude i ze Žižkova. Podobně i síť 2, jehož 41. kanál se zatím využívá pro analogové vysílání programu ČT2.





Reklama




Vybrané články