Quantcast

Nova HD testuje na plánovaném transpondéru

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Nova HD testuje na plánovaném transpondéru

Nova HD, program TV Nova ve vysokém rozlišení, začal v pozdních večerních hodinách vysílat na původně plánovaném transpondéru na satelitu Astra 1E (23,5°E). Distribuci satelitního HD signálu zajišťuje německá společnost Media Broadcast.

Nova HD z důvodu technických problémů se neplánovaně začala vysílat na družici Astra 1E (23,5°E), na kmitočtu 11,797 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S na novém transpondéru platformy Skylink. Na této frekvenci vysílá přechodně do vyřešení distribuce HD signálu.

V pátek ve večerních hodinách se Nova HD konečně objevila na původně plánovaném kmitočtu - 10,803 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S, service ID 14014, video PID 4000, audio PID 4160 v kompresním formátu MPEG-4. Na některých HD set top boxech byly v době zveřejnění zprávy problémy s příjmem programu Nova HD. Pravděpodobně ještě dochází ke konfiguraci parametrů programu.

Nova HD vysílá stejný program jako Nova ve standardním rozlišení. Rozdíl je především v technické kvalitě. Satelitní Nova HD se vysílá v rozlišení 1920x1080, tzn. ve Full HD. Pro příjem je nutný satelitní HD set top box s dekodérem CryptoWorks, parabola nasměrovaná na Astru 1E a přístupová karta Trade and Technology.





Reklama




Vybrané články