Quantcast

MTG spustí nové sportovní kanály ve Švédsku a Norsku

| redakce | tiskobrázek k článku: MTG spustí nové sportovní kanály ve Švédsku a Norsku

Švédská společnost MTG (Modern Times Group) dnes oznámila spuštění několika nových lokalizovaných sportovních kanálů ve Švédsku a Norsku. Programy Viasat Sport, Viasat Football a Viasat Motor odstartují ve Švédsku a Viasat Sport a Viasat Motor v Norsku. Diváci získají přístup až k pěti sportovním kanálům Viasat.

Viasat Sport HD je dostupný ve Švédsku a Norsku a Viasat Golf je dostupný ve všech krajinách Skandinávie. SportN je norský sportovní kanál. Společný projekt Viasatu a veřejnoprávní televize NRK. Vedle toho norská televize TV2 provozuje placený kanál TV2 Sport, která je nyní nově dostupná na DTH platformě Viasatu (Sirius 4, 4,8°E).

Nové stanice nahradí stávající programy Viasat Sport 1, 2 a 3 a reflektují rostoucí požadaky po lokalizovaných prémiových sportovních kanálů. Nové kanály budou i nadále poskytovat široký rozsah mezinárodních sportovních přenosů jako je fotbalové UEFA Champions League či závody Formule 1. MTG zároveň prodloužila práva na tyto přenosy až do sezóny 2011/2012.

Viasat Football bude jediným švédským kanálem, který bude zaměřen na fotbalové přenosy. Přinese na živo zápasy UEFA Champions League, kvalifikační zápasy na fotbalové MS 2010, dále English FA Cup a League Cup, francouzskou ligu a německou Bundesligu.

Viasat Sport v Norsku bude pokrývat nejlepší sportovní přenosy od UEFA Champions League, kvalifikačních zápasů na MS 2010, English FA Cup, Formule 1, NFL, box, cyklistiku, lední hokej a mnoho dalšího.

Viasat Motor bude místním kanálem věnovaný motosportu a bude dostupný ve Švédsku i Norsku. Divákům přinese přímé přenosy z Formule 1 včetně přímých přenosů z každého kola a kvalifikace. Stanice získala také práva na MotoGP, švédskou Touring Car Championships, NASCAR Sprint Cap a další. Diváci Viasat Sport ve Švédsku budou mít přístup k hokejovému šampionátu (MS v hokeji), Champions JHockey League a ruské KHL League a NFL, ATP Masters, Davis Cup a švédskou basketbalovou ligu a Euroleague v basketballu. Viasat má také práva k evropskému i světovému šampionátu v roce 2009 a 2010.

Dánské sportovní kanály budou nadále nabízet atraktivní přenosy na programech TV2 Sport a TV2 Sport HD a také na Viasat Golf. Bezplatný TV3+ bude vysílat dánskou fotbalovou ligu a od příští sezóny poprvé závody Formule 1.





Přečtěte si také

Reklama




Vybrané články