Quantcast

TV premiéra komedie František je děvkař bude na Film+

| redakce | tisk

O šest měsíců dříve než na ostatních televizních kanálech odvysílá filmový kanál Film+ český filmový hit „František je děvkař“ režiséra Jana Prušinovského. Příběh nenapravitelného sukničkáře Františka bude na Film+ k vidění v sobotu 6. června v 19.55.

František je děvkař“ přichází na Film+ po českých snímcích Bobule a Poslední plavky. Filmový kanál Film+ tak pokračuje ve vlně exkluzivních televizních premiér pro české diváky.

Exkluzivní televizní premiéru filmu František je děvkař nabídne 6. června 2009 v 19.55 filmový kanál Film+. Diváci film uvidí s půlročním předstihem před ostatními televizními stanicemi. Snímek na televizní obrazovky přichází přesně po roce od uvedení do kin, v nichž lámal rekordy v návštěvnosti.

Příběh nenapravitelného sukničkáře do konce roku 2008 zhlédlo téměř sto padesát tisíc diváků, vyplývá ze statistik Unie filmových distributorů. František tak návštěvností překonal české tituly,Tobruk nebo Vy nám taky, šéfe, ale i řadu úspěšných zahraničních - například Once či Sex ve městě.

Právě díky exkluzivním filmovým zážitkům zájem o Film+ trvale roste. V březnu letošního roku filmový kanál sledovalo už 535 tisíc diváků týdně,“ říká Erika Luzsicza, ředitelka české pobočky společnosti IKO Cable. „Je to pro nás jasný signál, že jsme se vydali správným směrem, a zároveň obrovská motivace. Na léto a podzim chystáme řadu dalších překvapení a ,pochoutek? pro filmové gurmány,“ dodává.

Titulní hrdina hořké komedie František je děvkař na první pohled nevypadá jako nenapravitelný sukničkář. Nicméně kvůli svým záletům přijde o soukromou psychiatrickou praxi i o manželku Elišku.

Až když ji ztratí, naplno si uvědomí, že bez ní vlastně nemůže být a že mu ji rozhodně nemůže nahradit dotěrně starostlivá maminka, k níž se musí nastěhovat. V podání komika s osobitým stylem humoru Josefa Poláška je protagonista smutnou, trochu mužsky ješitnou a tragikomickou postavou, jež se poprvé v životě učí platit za své chyby.

Hlavní roli Františka ztvárnil Josef Polášek. Vedle jeho komentářů děj dokreslují také šansony Hany Hegerové a píseň Ďábel z Vinohrad Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého. V dalších rolích uvidíte například Elu Lehotskou, Martina Pechláta, Petra Čtvrtníčka, Zdenu Hadrbolcovou nebo Arnošta Goldflama.

František je pokračováním české filmové vlny, kterou začal Film+ vysílat v prosinci 2008. Po Posledních plavkách následovaly tituly Blízko nebe, Tajnosti a Bobule. Domácí tituly doplňují bohatou řadu připravovaných zahraničních filmových premiér, například Iluze lásky (Catherine Zeta-Jones, Guy Pearce), Rudý baron (Matthias Schweighöfer, Joseph Fiennes) nebo Nebezpečný cíl (Nicolas Cage).





Reklama




Vybrané články