Quantcast

V červenci startuje Ruskyj Iljuzion

| Tisk

V červenci startuje Ruskyj Iljuzion

Již za měsíc zahájí zkušební vysílání další z ruských televizních kanálů. Nová stanice se bude nazývat "Ruskyj Iljuzion". Denní program bude složen ze čtyř šestihodinových bloků.



Ruskyj Iljuzion nabídne klasické ruské a sovětské filmy, retrospektivní show nejlepších umělců ruského filmu či reportáže z natáčení nových filmů. Stanice Ruskyj Iljuzion nabídne denně filmové kvízy o řadu cen.

TV kanál bude vysílat i na satelitu. Dobou zprávou pro mnohé naše diváky je to, že bude vysílat ze satelitu, který je ještě možné přijímat v České republice i Slovensku. Stanice se objeví na ruském satelitu LMI-1, na pozic 75° východně, na frekvenci 12,518 GHz, polarizace vertikální, SR 21500, FEC 7/8. Transpondér bude používat severní svazek, znamená to, že pro příjem bude u nás zapotřebí parabola okolo 100 cm. V současné době je mux již aktivní. Vedle testu LMI-1 se zde nepravidelně objevuje i nekódované vysílání TV stanice Viasat History, kterou můžeme mimochodem přijímat i ze skandinávského satelitu Sirius, na pozici 5°E.

Informace o vysílání Ruskyj Iljuzion se mají objevit ještě v červnu na stránkách www.rusdtv.ru. Za projektem Ruskyj Iljuzion stojí nekomerční skupina "Ruskoje Cyfrovoje Televiděnije" (Ruská digitální TV), která vznikla v dubnu 2004. Cílem skupiny je podpořit rozvoj digitální televize v Rusku či šíření informací o technickém vývoji na teritoriu Ruska a zemích bývalé SSSR.redakce





Reklama




Vybrané články