Quantcast

Sport1 končí

| Tisk

Sport1 skončí i v Holandsku

31.říjen 2001 se zapíše do podvědomí mnoha příznivců sportovních televizních stanic, na území České a Slovenské republiky byl totiž po téměř třinácti měsících ukončen sportovní kanál SPORT1, který provozovala společnost UPC Sport. SPORT1 byl šířen v kabelu v rozšířené nabídce KLASIK a v satelitní digitální platformě UPC Direct jako prémiový kanál.

UPC Sport začátkem října s informací o ukončení vysílání programu SPORT1 oznámila přípravu nové sportovní TV stanice, která bude dostupná většímu počtu diváků. Podle informací serveru Svět Namodro společnost UPC přehodnocuje situaci a je tedy dokonce i možné, že nová sportovní TV stanice možná ani nebude.

Tuto možnost dokonce nepřímo potvrzuje i aktuální zpráva:
Společnost UPC plánuje do konce roku zastavit vysílání stanice SPORT1, která se vysílá v západní Evropě. Signál této verze je vysílán na satelitu Telstar 12, satelitní pozice 15W, kmitočet 11,150 GHz, polarizace horizontální, SR 18386, FEC 3/4, kódovací systém: CryptoWorks. V prvních týdnech vysílání této verze programu jsme jej mohli přijímat volně - singál nebyl kódován. Program této verze si našel fanoušky i v České republice a na Slovensku. Pro mnohé tyto diváky, kteří přijímali distribuční signál pro kabelové rozvody v západní Evropě, bylo zakódování programu velkým zklamáním. Je tedy velká škoda, že SPORT1, který přišel v české a slovenské verzi na naše území tak brzy skončil...

Společnost UPC provozuje úzce specializovaný TV kanál pro fanoušky sportovních programů ještě v Polsku (Wizja Sport, kmitočet 11,992 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4) a Maďarsku (SPORT1 Hungary, kmitočet 12,304 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Tyto signály jsou vysílány v pay-tv paketu UPC Direct na satelitu Astra 19.2E a zabezpečenny proti neautorizovanému příjmu systémem CryptoWorks. Přenosové trasy těchto verzí jsou vysílány na satelitu Telstar 12, pozice 15W, který jako distribuční trasu využívala i česká verze SPORTu1.



Parabola.cz
01.11.2001


Doporučené odkazy:
http://svet.namodro.cz/go/r-art.asp?id=1011030359&t=ram





Reklama




Vybrané články