Quantcast

BSkyB si objednala transpondéry pro HDTV vysílání

| Tisk

logoSpolečnost SES Astra dnes oznámila, že uzavřela dlouhodobý kontrakt s British Sky Broadcasting (Sky) na další tři transpondéry na pozici 28,2 st. východně.

Sky chce využít kapacitu dalších tří transpondérů pro připravovaný paket televizních kanálů ve vysokém rozlišení (HDTV), který by měl ve Velké Británii a v Irsku odstartovat v první polovině roku 2006. Služby Sky HD. Sky HD kanály poskytnou podstatně vyšší obrazovou kvalitu než SDTV kanály (standard definition TV) a přinesou široký rozsah programů včetně sportu, filmů, všeobecné zábavy a dokumentárních pořadů.

Start programů v HDTV je pokračováním v inovaci televizní zábavy britských digitálních kanálů, jako v uvedení prvních interaktivních stanic a prvních integrovaných DVR (Digital Video Recorder). Sky věří, že představením HD služeb posílí na dalším významu digitální satelitní platforma a očekává, že se bude postupně zvyšovat počet domácností, které budou vybaveny vhodnou zobrazovací jednotkou pro příjem HDTV.



Richard Freudenstein, šéf kanceláře BSkyB k tomu uvedl: "Spuštění HDTV je další etapou vývoje ve vysílání, nabídka s vyšší kvalitou vysílání posílí důvěru u stávajících a budoucích zákazníků. Inovace a přední technologie mají zůstat v jádru značky Sky k cíli získání 10 mil zákazníků. Sky těší dlouhodobá spolupráce se společností SES Astra a těšíme se na rozšíření spolupráce při zavádění HD služeb."

Ferdinand Kayser, prezident a CEO SES Astra uvedl: "Jsme partnerem Sky od spuštění DTH ve Velké Británii v roce 1989. Tato důležitá dohoda je potvrzením znamenité kvality a síly našich služeb a dlouhodobé důvěry BSkyB v Astru".

redakce





Reklama




Vybrané články