Quantcast

Německá Premiere zvyšuje ceny předplatného

| Tisk

logoNěmecká placená televize Premiere se rozhodla zvýšit ceny předplatného. Hlouběji do kapsy budou muset sáhnout sportovní fandové a zájemci o programový balík Plus. Za tyto dva programové balíky si bude Premiere účtovat vyšší ceny.

Vyšší poplatky budou za nejatraktivnější programy a pro provozovatele nejnákladnější pořady - fotbalové přenosy. Ty budou pro abonenty k dispozici od 1.srpna 2005 za 14,90 Euro měsíčně v rámci nabídky Premiere Fußball (Premiere Fotbal) a zákazník může kombinovat předplatné s některým dalším balíkem programů (Premiere Thema, Premiere Sport, Premiere Film). Německá Premiere vlastní vysílací práva ke všem přímým přenosům 1. a 2.Bundesligy. Zvláštní pozornost bude Premiere věnovat přímým přenosům MS ve fotbale, který se bude konat v Německu. Premiere jako jediný operátor v Německu nabídne všech 64 zápasů. Jen 48 nebo 49 z nich jich přinesou veřejnoprávní kanály ARD a ZDF. Dalších 8 plánuje privátní televize RTL. ARD a ZDF je přinesou ve formátu 16:9, RTL jen ve 4:3.

Nově si mohou sportovní fanoušci pořídit i jednodenní předplatné všech sportovních stanic Premiere (Premiere Sport a Premiere Fußball). Příjem je možný po celý jeden den (24 hodiny). Nutné je alespoň základní předplatné Premiere Start.

Novou možností abonence fotbalových přenosů modernizoval provozovatel svoji strukturu ceníků a dal najevo, že tahounem programové nabídky jsou především sportovní přenosy. Dne 4.června odstartoval pohár Premiere a provozovatel současně nabízí až 15 přímých přenosů. K přenosům mají přístup všichni abonenti. Zatím. Od 1.8.2005 se tohle ale změní a příjem bude možný jen se standardním předplatným Premiere Sport, který bude 19,90 Euro měsíčně.

Další změna Premiere se týká tématických kanálů. Doplňkový balík programů Premiere Plus bude přejmenován a nabízen pod Premiere Thema. Tento paket bude přinášet 16 televizních a 21 audio programů a bude stát (včetně Premiere Start) 19,90 Euro měsíčně.

Větší výběr ale také za vyšší cenu bude programová nabídka Premiere Film. Diváci se mohou těšit na 7 programech na 100 filmů denně. Od 1.srpna 2005 bude Premiere Film za 24,90 Euro měsíčně (včetně Premiere Start).

Cena za kompletní programovou nabídku Premiere Komplett se ani od 1.8.2005 měnit nebude a stále bude za 43 Euro měsíčně. Nové ceny se budou týkat jen abonentů, kterým končí k 1.8.2005 předplatné.



Premiere od 1.9.2005 bude dále nabízet programový balík Premiere International, který bude obsahovat celkem 17 cizojazyčných televizních kanálů: 8 tureckých, 4 italské a 5 ruských televizních stanic. Premiere International se bude vysílat přes satelit Astra 3A na pozici 23,5 st. východně. Zájemci o tuto nabídku si budou muset rozšířit satelitní komplet o příjem programů z další družice. Více informací o Premiere International jsme přinesli zde .

dle satkurier.pl, DF

redakce





Reklama




Vybrané články