Quantcast

2 nové filmové FTA kanály v paketu Sky Digital

| Tisk

Filmový kanál Bad Movies
Filmový kanál Bad Movies
Největší evropská digitální satelitní platforma Sky Digital se dnes oficiálně rozšířila o dva nové filmové kanály - Matinee Movies a Bad Movies. Oba programy se vysílají volně (nekódovaně). Pro příjem postačí takřka libovolný digitální satelitní receiver.

Za projektem filmových kanálů Matineee Movies a Bad Movies stojí britská společnost Sit-up Ltd., která na britském trhu působí od roku 2000 a nyní provozuje nákupní kanály Bid TV, Price Drop TV a Screenshop. Nyní společnost rozšiřuje svoje aktivity v oblasti digitální zábavy o dva nové programy, kterými zároveň vyplní značnou mezeru na trhu. Společnost Sit-up Ltd. přišla s myšlenkou nekódovaného vysílání filmů. Pro tyto účely si u majitelů vysílacích práv obstarala práva pro FTA (free to air) šíření. Začátkem tohoto roku již měla společnost přístup k více jak 200 filmům a počet se neustále rozšiřuje. Divák nejenom ve Velké Británii ale i takřka v celé Evropě, kde je k dispozici signál transpondéru družice Eurobird-1, získá zdarma přístup k filmům v anglickém znění. Oba filmové kanály jsou něčím zvláštní - svým specifickým zaměřením.

Matinee Movies bude denně od 10:00 do 22:00 hodin středoevropského času nabízet klasické filmy pro celou rodinu. Ve filmotéce jsou například filmy The Pickwick Papers, High Country, and Carry On Admiral. Program najdou uživatelé set top boxů od Sky na předvolbě 336. Stanice vysílá zatím jenom promo program, řádné vysílání má zahájit v dohledné době.

Filmový kanál Matinee Movies
Filmový kanál Matinee Movies
Druhý nový filmový nekódovaný kanál se nazývá Bad Movies a jak již název napovídá bude přinášet špatné a neúspěšné filmy, které prošly rukama filmových kritiků. Diváci se mohou těšit na filmy jako Plan 9 From Outer Space a také The Calendar Girl Killers, Death Goes To School, Dangerous Charter a další. Stanice bude vysílat ve zbývajícím čase - tedy od 22:00 do 10:00 hodin dopoledne středoevropského času. Uživatelé přijímačů Sky Digital najdou Bad Movies na kanále č.339.

Parametry příjmu:

kanál: Bad Movies / Matinée Movies
družice: Eurobird-1, pozice 28,5°E
kmitočet: 11,307 GHz
polarizace: vertikální
symbol rate: 27500
FEC: 2/3


SID: 53306 / 53305
Video PID: 2339
Audio PID: 2340
NIT: 2
TID: 2314
Vysílání: FTA

Satelitní divák dnešním dnem má na satelitech Eurobird-1 a Astra 2A/2B/2D (pozice 28,2, resp. 28,5°E) přístup k atraktivní nabídce kanálů v angličtině. Po filmovém kanálu Horror Channel věnovaný thrillerům a horrorům se dnes v paketu Sky Digital oficálně objevily dva nové filmové kanály Bad Movies a Matinee Movies. Na těchto pozicích vysílá i celá řada dalších atraktivních programů - Reality TV UK, Reality TV +1 UK, Wrestling Channel, Golf Channel, Extreme Sports Channel, Sky News, CNN International, EuroNews, Pop Channel, Tiny Pop, Chart Show TV, Vault TV, B4 TV, B4U Music, Zee Music, Performance, Classic FM TV, Fizz TV, Sountrack Channel a mnoho dalších.

redakce





Reklama




Vybrané články