Quantcast

Balík rádií Technisatu se rozšíří o nové programy

| Tisk

logoTechnisat, německý producent satelitních, terestrických a kabelových set top boxů a dalších výrobků pro příjem (nejen) digitálních signálů, uvede v nejbližší době další dvě rozhlasové stanice do svého programové balíku Techniradio na satelitu Astra 19,2 st. východní délky. Se zahájením prestižního mezinárodního veletrhu telekomunikační techniky IFA 2005, který se koná v Berlíně od 2. do 7.září (septembra) 2005, uvede Technisat dva nové rádiové programy - JazzTime a Star*Sat Klassik.

JazzTime bude stanicí, která přinese po celých 24 hodiny denně jazz. Ve vysílání se objeví styly jako Chicago Jazz, Smooth Jazz, Swing a Nu Jazz. JazzTime bude po Jazz Radio Berlin v pořadí již druhým programem balíku Techniradio věnované jazzu.

Star*Sat Klassik provozovatel charakterizuje jako stanici pro náročné posluchače. Stanice nabídne mix program složený z tzv. vážné hudby, oper a operet. Star*Sat Klassik bude v pořadí již šestý rozhlasový program Star*Sat v balíku Techniradio.

Začátkem září bude paket Techniradio kompletní - bude obsahovat 17 programů na které získal provozovatel licenci od místního regulátora. Základní nabídka Techniradio se skládá z následujících programů: Euroklassik 1 (klasická hudba ze všech opoch), Jazz Radio Berlin (24 hodinový program věnovaný jazzu), Wilantis - Das Wissenradio (první rádio věnovaný vědě, výzkumu a technologiím), Radio Caroline (legendární pirátská rozhlasová stanice z hity 60.let min. století), Radio Viola (přináší největší tenory světa, opery, operety a muzikály), Radio Swiss Classic (program složený z tzv. vážné hudby), Kinderradio 1 - Radiojojo! (německé rádio pro děti), Motor FM (alternativa a indie pop berlínské privátní stanice), jazzTime (jazz po celých 24 hodiny denně), Star*Sat Country (hudební stanice věnovaná country), Star*Sat Gold (evergreeny z posledních pěti desetiletí), Star*Sat Hit-Express (hity z hitparád posledních let), Star*Sat Easyti (instrumentální a taneční hudba bez vokálů), Star*Sat Melodie (populární melodie), Star*Sat Klassik (vážná hudba, opery a operety), Radioropa Berlin (informace z Německa, Evropy a celého světa) a dále Radioropa Hörbuch (četba knih na pokračování). Radioropa Hörbuch jako jediné ze 17 programů nepatří do základní nabídky, program je možné zvlášť předplatit za 9,99 euro měsíčně.



Techniradio vysílá přes evropský satelitní systém Astra na pozici 19,2 st. východně, na kmitočtu 12,670 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6. Signál je zakódován systémem Conax.

Pro příjem je možné použít přijímač Technisat Digit MF4-S, který má integrovaný dekodér Conax a dále jeden slot pro vložení libovolného modulu. Spolu s přijímačem obdrží zákazník i přístupovou kartu. Další možností příjmu balíku Techniradio je jiný set top box s integrovaným systémem Conax nebo receiver se slotem (sloty) Common Nterface, do kterého se vloží externí modul Conax (vyrábí jej i Technisat) a do něj pak přístupová karta. Dekódovací kartu na balík programů Techniradio lze pořídit v ČR/SR u vybraných prodejců se satelitní a anténní technikou.

redakce





Reklama




Vybrané články