Quantcast

African United TV - africké programy v Evropě

| Tisk

Řecký telekomunikační satelit Hellas Sat 2 (39 st. východně) postupně získává nové programy a digitální platformy. Na kmitočtu 12,606 GHz, pol. H, SR 28800, FEC 5/6 vzniká nová digitální placená televize. Na tomto transpondéru se objevily dva televizní kanály z Republiky Kongo. Pod označením "African United TV 1" se vysílá program "RTG@", který není kódován. Na kanále s id "African United TV 2" se vysílá promo kanál na programovou nabídku Digitalcongo.

African United TV je nová digitální satelitní platforma, která přinese divákům v Evropě 12 televizních programů z Afriky. Balík programů je určen především Afričanům žijící v Evropě a také zájemcům o africkou kulturu a programy.

V rámci promo akce je stávající mini nabídka African United TV vysílána zcela volně, nekódovaně. Od 1.listopadu 2005 bude balík zakódován a dostupný jen abonentům za 10 euro měsíčně. Tato cena je platná do konce letošního roku. Pak se cena zvýší na 16,90 euro měsíčně při objednání paketu na 12 měsíců. V případě, že se zákazník rozhodne pro 24 měsíční předplatné, vyjde ho jeden měsíc příjmu na 14,90 euro měsíčně.



Paket African United TV obsahuje zatím jen dva programy. Začátkem příštího roku bude nabídka rozšířena na 12 stanic. V paketu se objeví TPA (Angola), ORTB (Benin), Digitalcongo RTG@ (Demokratická republika Kongo), RTI, TV3 (Ghana), CRTV (Kamerun), KTN (Kenia), ORTM (Mali), NTA (Nigeria), Tele-Congo (Republika Kongo), RTS1 (Senegal) a TVT (Togo). Řada z uvedených programů byla doposud k dispozici jen v C pásmu. Pro příjem byla nutná relativně velká parabola.

Pro příjem paketu African United TV bude nutný digitální satelitní receiver s integrovaným dekodérem či sloty CI do kterého se vloží modul a přístupová karta a parabola od průměru 60 cm. Vzhledem k použitému svazku na satelitu Hellas Sat-2 bude bezproblémový příjem možný takřka v celé Evropě.

redakce





Reklama




Vybrané články