Quantcast

Dalších 10 transpondérů pro Sky Italia

| Tisk

logoSpolečnosti Sky Italia a Eutelsat včera oznámily, že podepsaly strategickou dohodu o pronájmu dalších transpondérů pro potřeby italské pay-tv Sky Italia. Nová dohoda se týká rozvoje italské placené televize na dalších 20 let.

Sky Italia v současnosti využívá 16 transpondérů na satelitech Hot Bird pozice 13°E. Nový kontrakt počítá s rozšířením kapacity o dalších 10 transpondérů pro rozvoj placené televize na italském trhu. Novou kapacitu chce provozovatel Sky Italia využít pro rozšíření nabídky prémiových a tématických kanálů s interaktivními službami.

"Jsme potěšeni z rozšíření naší spolupráce s Eutelsatem, který poskytne dodatečnou satelitní kapacitu pro rozšíření naší digitální satelitní placené televize", říká Tom Mockridge, CEO Sky Italia. "Tato smlouva znamená důležitý vývoj v rozvoji naší placené televize a přinese nám zdroj pro rozšíření nabídky o více než 100 programů a interaktivních služeb pro italské domácnosti. Od poloviny příštího roku chce Sky Italia využívat transpondérové kapacity satelitů Hot Bird k vysílání programů ve vysokém rozlišení, další revoluci v oblasti digitální televize", dodává Tom Mockridge.



"Společnost Eutelsat byla v Itálii u samotného rozvoje satelitního vysílání. Dnes je Eutelsat předním dodavatelem satelitní kapacity pro Itálii, který je také náš největší trh", deklaruje Giuliano Berretta, CEO společnosti Eutelsat. "Jsme pyšní na pokračování spolupráce se Sky Italia, s významným broadcasterem na satelitech Hot Bird. Náš závazek je poskytnutí Sky Italia kapacity pro rozvoj digitální zábavy", doplňuje Giuliano Berretta.

Sky Italia je italská satelitní platforma, kterou ovládá News Corp. Paket oficiálně odstartoval v červenci 2003. V současnosti přenáší více než 160 televizních, rozhlasových, interaktivních a pay per view (PPV) kanálů od sportu po filmy, zprávy, zábavu, dokumentární filmy, dětské programy, hudbu a mnoho dalšího. V červnu 2005 měla Sky Italia více než 3.300.000 zákazníků a 95 procent abonentů si vybírá prémiové pakety složené z filmů a/nebo sportu.

redakce





Reklama




Vybrané články