Quantcast

ESPN Classic Sport skončí, nahradí jej Jetix MAX

| Tisk

logoV kabelových a satelitních sítích v Česku, na Slovensku a v Maďarsku dojde začátkem příštího roku k významné změně. Změna potěší především mládež, naopak zklame sportovní fanoušky. K 1.lednu 2006 bude ukončeno sdílení programové kapacity kanálů Jetix a ESPN Classic Sport. Jetix vysílal denně od 6:00 do 21:00 hodin a další tři hodiny od 21:00 do půlnoci vysílal kanál ESPN Classic Sport. Od 1.1.2006 se ale vše změní. Jetix rozšíří vysílání a program bude končit krátce před půlnocí.

Jetix je program, který je určený pro děti a mládež. Obsahuje animované, hrané a loutkové seriály a pohádky. V současné době vysílá od 6:00 do 21:00 hodin. Od Nového roku bude vysílat denně od 6:00 do 19:20 hodin. Poté bude následovat programový blok Jetix MAX, který bude určen především pro dospívající děti.



Jetix MAX plynule naváže na program Jetix a bude vysílat denně od 19:20 do 23:50 hodiny. Divákům přinese dobrodružství a akci, ve kterých se jim zpočátku představí např. seriály Diabolik, Král šamanů, X-Men, Spiderman a další oblíbení akční hrdinové. Půjde o obdobný "dvojprogram", který nabízejí Minimax a Anime plus. Přes den vysílá Minimax program pro nejmenší, večer Anime plus vysílá "anime" pořady pro mládež a dospělé.

Sportovní "kronika" ESPN Classic Sport jako sdílený kanál v České republice a na Slovensku skončí. Zatím není jisté, zda bude stanice u nás působit nadále jako samostatný 24hodinový kanál, který byl v minulých týdnech zařazen např. do satelitních platforem u našich severních sousedů (pakety Cyfrowy Polsat a Cyfra+). Domácí satelitní platforma UPC Direct (Astra 19,2°E) bude mít po ukončení paralelního vysílání kanálů Eurosport (simulcrypt s Canal Digitaal NL) a MTV Europe (simulcrypt s MTV Networks) kapacitu pro zařazení nových programů. Jednu z volných pozic by měla obsadit již plánovaná stanice TV Deko (parabola.cz již referovala).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články