Quantcast

První belgická satelitní platforma TV Vlaanderen odstartuje na Astře

| Tisk

logoSpolečnosti SES Astra a TV Vlaanderen uzavřely dohodu o šíření první satelitní platformy pro Belgii. Nový balík se bude jmenovat TV Vlaanderen a bude přinášet vlámské a mezinárodní programy ze satelitního systému Astra na orbitální pozici 19,2 st. východně. Start se očekává během ledna 2006.

Ferdinand Kayser, prezident a CEO společnosti SES ASTRA, k tomu uvádí: "Jsme velmi potěšeni že TV Vlaanderen si vybrala SES ASTRU jak partnera pro šíření programů první satelitní TV platformy v Belgii. Naše zkušenosti po celé Evropě demonstrují sílu DTH (Direct to home) v konkurenčním prostřední. Jsem přesvědčen, že také vlámští diváci poznají velké výhody digitánlí satelitní televize".

Kurt Pauwels, ředitel TV Vlaanderen, říká: "Vlámsko bylo doposud jednou z mála oblastí v Evropě, které nemělo vlastní satelitní programovou nabídku. S rostoucím zájmem o digitální televizi, je proto nejvyšší čas poskytovat vlámskému publiku jejich vlastní balík stanic na Astře. Pro start TV Vlaanderen, vidíme SES ASTRU jak našeho přirozeného partnera, nejen kvůli jeho znamenité kvalitě služeb ale také pro atraktivní programovou nabídku na pozici 19,2°E. Toto partnerství se společností SES ASTRA dovoluje nám poskytovat vlámské TV stanice divákům ve znamenité kvalitě obrazu."

O SES ASTRA
Satelitní systém Astra je lídrem v poskytování DTH (Direct to home) v Evropě. Signály z Astry přijímá více než 103 mil. domácností přes kabelové operátory nebo satelit. Flotila Astry v současnosti zahrnuje 13 satelitů, které přenášejí více než 1400 analogových a digitálních televizních a rozhlasových programů, stejně tak i multimediální služby a přístup k internetu. Hlavní dvě pozice Astry jsou pro DTH 19,2°E a 28,2°E. Pro profesionální služby DTV (Direct to cable), SNG (Satellite Newsgathering) a příležitostné přenosy nabízí operátor kapacitu na pozici 23,5°E.



O TV VLAANDEREN
TV VLAANDEREN je nová digitální TV platforma určená býhradně pro holandsky hovořící region Vlámska v severní Belgii. Test vysílání začnou v lednu 2006. Oficiální vysílání začne koncem prvního kvartálu 2006. TV-VLAANDEREN nabídne mix vlámských a mezinárodních kanálů v digitální kvalitě. Satelitní komplety bude distribuovat síť autorizovaných prodejců. Bližší podrobnosti o TV Vlaanderen budou zveřejněny v nejbližší době. TELEVIZE-VLAANDEREN je přidružená k CANALDIGITAAL, která na satelitu Astra šíří DTH paket, který obsahuje holandské a mezinárodní kanály. Provozovatel má přes 600 tisíc klientů.

redakce





Reklama




Vybrané články