Quantcast

Dnes končí bezplatný příjem programů MTV a VH1

| Tisk

logoMáte kartu TechniRadio od firmy Technisat na příjem hudebních audio kanálů ze satelitu Astra 19,2°E? Pokud ano, jistě jste postřehli informaci, že Technisat v rámci promo akce po dobu šesti týdnů nabídl uživatelům karet TechniRadio bezplatný příjem videoklipových kanálů MTV a VH1 (parabola.cz informovala). Právě dnes promo akce provozovatele končí.

Na kartách TechniRadio bylo možné od poloviny září 2005 přijímat jen tématické audio kanály. Nabídka TechniRadio je složena od dodavatelů programů Star*Sat (Star*Sat Country, Star*Sat Gold, Star*Sat Easyti, Star*Sat Melodie, Star*Sat Hit-Expres a Star*Sat Klassik) a RadioRopa (RadioRopa Hürbuch a RadioRopa Berlin). V nabídce jsou dále program od dalších broadcasterů: Swizz Jazz, JazzTime, Radio Caroline, Wilantis - Das Wissen Radio, Kinderradio 1 - Radijo, Euroklassik 1, Radio Viola, Radio Swiss Classic a Motor FM. Všechny tyto stanice se vysílají na satelitu Astra 19,2°E, na kmit. 12,670 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6. Signál je kódován systémem Conax.

Koncem srpna Technisat oznámil, že ve spolupráci s koncernem Viacom na trh uvádí novou službu "MTV Unlimited". Jde o placený balík videoklipových kanálů MTV a VH1, které byly doposud na německém trhu dostupné jen v kabelových sítích. Nabídka MTV Unlimited obsahuje programy MTV Base, MTV Hits, MTV2, VH1 a VH1 Classic. Programy se vysílají ze satelitu Astra 1G, na pozici 19,2 stupňů východní délky, na kmitočtu 11,739 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Stanice používají simulcrypt včetně systému Conax, který několik týdnů "otevíral" programy i uživatelům karet TechniRadio. Dnes tato možnost končí a programy MTV a VH1 si může německý zákazník zajistit již jen z karet MTV Unlimited.

Pro bezproblémový přechod stávajících zákazníků na nové karty MTV Unlimited připravil provozovatel zvláštní nabídku v podobě dalších 10 dnů příjmu programů MTV a VH1 na stávajících kartách TechniRadio.

MTV Unlimited jsou pre-paid-karty s různou délkou předplatného. Měsíční za 3,5 euro, tříměsíční za 10 euro, půlroční za 19,-euro a roční za 37,-euro. Dekódovací karta MTV Unlimited pracuje stejně jako karta TechniRadio v kódovacím systému Conax. Zájemce se tedy musí vybavit přijímačem s integrovaným modulem Conax nebo přijímačem, který má alespoň jeden volný slot pro vložení externího modulu Conax. V katalogu Technisatu jsou již dva satelitní set top boxy, které mají integrovaný dekodér Conax. Jedná se o modely Digit MF4-S a Digit XPS. K nim se dodává i karta TechniRadio, která do 31.3.2006 zdarma "otevře" balík audio kanálů TechniRadio. Dekódovací kartu TechniRadio lze pořídit i samostatně. V nabídce ji mají někteří prodejci se satelitní a anténní technikou.



Noví zájemci o příjem satelitních programů z řad fanoušků hudby se mohou těšit na novou akci Technisatu kdy v polovině listopadu na trh dodá satelitní receivery DIGI MF4-S "MTV Unlimited - Limited Edition". Půjde o set top boxy připravené na příjem programů MTV/VH1, které budou dodávány s dekódovací kartou MTV Unlimited VIP Card, která na 30 dnů bezplatně otevře všech pět programů MTV a VH1.

Programy MTV Base, MTV Hits, MTV2, VH1 a VH1 Classic jsou v České republice a na Slovensku v současné době součástí satelitní platformy UPC Direct (Astra 19,2°E) v rámci programové základní nabídky. Zatím se nenabízejí samostatně.

redakce





Reklama




Vybrané články