Quantcast

RRSat spustí novou platformu na satelitu Jamal 202

| Tisk

Společnost RRSat Satellite Communications dnes oznámila, že uzavřela kontrakt se společností Gascom. Cílem smlouvy je spuštění digitální platformy na ruském satelitu Jamal 202, tj. na pozici 49 stupňů východní délky. Gascom zároveň dnes uvedl, že smlouva s RRSat je jedním z novým kontraktů na provoz digitální platformy na družici Jamal 202, která pracuje v C pásmu (4 GHz).

Služby RRSat na Jamalu 202 budou dostupné v západní části Ruska, zemích bývalého Sovětského svazu, Evropy, Blízkého východu, jižní a jihovýchodní Asie. Služba umožňuje přenos telekomunikačních služeb ze Západu na Východ a z Východu na Západ. Nová platforma na Jamalu 202 umožní dokončit výstavbu globální sítě RRSAT, která zahrnuje 16 digitálních platforem a pokrývá celou zeměkouli.

"Využití satelitu Jamal 202 pro naši novou digitální platformu nám umožní rozšíření naší distribuční sítě po celé světě pro přenos televizních a rozhlasových programů a vstupu na nové trhy," uvedl David Rivel, zakladatel a CEO společnosti RRSat. "Našli jsme správného partnera v Gascom, který poskytuje transpondérovou kapacitu za příznovou cenu a pomáhá nám v růstu a rozšiřování služeb do celého světa."

Dmitriy Sevastiyanov, generální ředitel společnosti Gascom, říká: "Jamal nabízí za příznivou cenu broadcasterům rozšíření dosahu jejich programů a poskytuje přístup k novým divákům a trhům. Naše spolupráce s RR Sat je toho důkazem."

Příjem programů ze satelitu Jamal 202 je možný i v České republice i na Slovensku. Divák potřebuje set top box, větší parabolu a konvertor pro příjem programů v C pásmu. Vzhledem k tomu, že satelit používá kruhové polarizace, doporučuje se depolarizační destička.



Akciová společnost Gascom byla založena v roce 1992. Podílníci jsou GAZPROM - jeden z největších producentů zemního plynu na světě, Rocket Space Corporation Energia a Gazprombank. Gascom v současnosti provozuje dva satelity Jamal a drží 20 procentní podíl na ruské trhu. Jamal-201 slouží v C i Ku pásmu na pozici 90°E a Jamal-202 v C pásmu na 49°E. Oba satelity byly vyneseny z kosmodromu Bajkonur (Kazachstán) dne 24.listopadu 2003. Nyní Gascom vyrábí dva nové satelity Jamal-300, které budou vyneseny na orbitální dráhu v roce 2007.

RR Sat je nejrychleji rostoucí provozovatel satelitních služeb, které zahrnují distribuci kanálů, SNG, sportovní přenosy a další. RR Sat se v letošním roce nově zaměřuje na VOD, HD, MPEG4. RR Sat v současné době přenáší přes satelity více než 150 televizních programů na 16 digitálních platformách po celém světě.

redakce





Reklama




Vybrané články