Quantcast

Ukrajinská platforma Poverkhost si vybrala Eutelsat W4

| Tisk

logoSpolečnost Eutelsat dnes oznámila, že uzavřela kontrakt se společností Poverkhnost Satellite Communications k šíření programů první digitální satelitní placené televize pro ukrajinský trh s potenciálem rozšíření do dalších zemí bývalého Sovětského svazu - Moldávie, Běloruska a dalších států. Paket Poverkhost se bude vysílat ze satelitu Eutelsat W4 , který je zaparkován na pozici 36 st. východní délky. V hlavní zóně pokryté signálem postačí velmi malá parabola - od průměru 60 cm. V České republice je signál z této družice již slabý a pro příjem se doporučuje anténa od průměru 100 až 160 cm v závislosti na místě příjmu (lepší příjmové podmínky jsou směrem na východ).

Společnost Poverkhnost Satellite Communications sídlí v Kyjevě a je součástí skupiny Poverkhnost Group, která zahrnuje i Poverkhost TV, televizní společnost, která se specializuje na sportovní přenosy včetně UEFA Champions League, NHL Cup, World Championships v házené a Grand Slam v tenisu. Firma Poverkhnost Satellite Communications spustí novou ukrajinskou platformu ještě během tohoto měsíce a bude nabízet 3 nové sportovní kanály - Planet Sport Ukraine, Sport 1 a AC Milan Channel.

"Spuštění naší placené televizní platformy ve významným krokem v expanzi Poverkhost od zahájení poskytování služeb před 15 lety", říká Viktor Samoylenko, generální ředitel Poverkhost. "Jsme velmi potěšeni, že vstup mezi placené televize můžeme využít kapacitu na satelitu Eutelsat W4, který poskytuje ideální pokrytí a výkon k poskytování našich služeb", dodává.

"Eutelsat těší, že výkon satelitu Eutelsat W4 si získal důvěru u Poverkhost k poskytování DTH placených kanálů ve východní Evropě", řekl Giuliano Berretta, předseda a CEO společnosti Eutelsat. "Tento nový kontrakt na placené kanály upevní naši pozici v regionu, kde již působíme několik let a poskytujeme výborné pokrytí pro přenos programů a datových služeb", doplňuje.

O společnosti Poverkhnost


Společnost Poverkhnost Group sídlí v Kyjevě a byla založena před 16 lety. V současné době má Poverkhnost Group několik dceřinných společností jako Poverkhnost TV, Poverkhnost - Satellite Communications, SPA Poverkhnost, Poverkhnost Sport-TV a další. Hlavní pole působnosti skupiny je organizace přenosů a distribuce různých významných událostí a programů. Poverkhost zajistil více než 100 přímých sportovních přenosů během posledních několika let včetně 7 sezón UEFA Champions League na Ukrajině.

Hlavními trhy společnosti je Ukrajina, Rusko a další země východní Evropy. Mezi klienty Poverkhostu jsou i světoví inzerenti a stanice v regionu.

redakce





Reklama




Vybrané články