Quantcast

Rádio 7 zahájilo řádné vysílání

| Tisk

Na satelitu Astra 3A a internetu bylo dnes ve 12:00 hodin za účasti zástupců řady církví a křesťanských organizací zahájeno řádné vysílání stanice Rádio 7. Rádio 7 je křesťanská rozhlasová stanice, která bude vysílat programy ve slovenském a českém jazyce. Provozovatel chce oslovit posluchače bez rozdílu věku a vyznání.

Rádio 7 zastřešuje rozhlasovou společnost TWR, která vysílá křesťanský program ve více než 200 jazycích na 5 kontinentech. TWR Slovakia doposud vysílala jen 15 a 30 minutové bloky na frekvencích v pásmech středních a krátkých vln. Rádio 7 je společný projekt české a slovenské redakce TWR, poměr slovenských a českých pořadů ve vysílání bude 1:1. Více času v éteru umožní společnosti TWR zařadit do vysílání i takové formy pořadů, na které nebyl prostor: zpravodajství ze života církví, přenosy bohoslužeb, nové typy relací, vysílání křesťanské hudby apod. Zkušební vysílání bylo zahájeno v říjnu 2005 u příležitosti oslav 15.výročí vzniku české a slovenské redakce TWR v Brně a v Bratislavě.



Společnost TWR Slovakia, provozovatel stanice Rádio 7, požádala v lednu 2005 slovenskou Radu pro vysílání a retransmisi o vysílací licenci. Tu získala v dubnu 2005 na satelitní rozhlasové vysílání na dobu 8 let.

Rádio 7 je součástí slovenské satelitní DTH platformy Slovak Link na družici Astra 3A, tj. na kmitočtu 12,565 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3. APID 1925.

redakce





Reklama




Vybrané články