Quantcast

Nové aktualizace pro moduly Alphacrypt

| Tisk

Nový modul Alphacrypt TC pro dvě karty Mascom, producent universálních přístupových modulů Alphacrypt, vydal včera aktualizaci pod označením 3.08 pro všechny varianty dekódovacích modulů AlphaCrypt. Aktualizace je dostupná přes satelit Astra 19,2°E. Informuje o tom DigitalFernsehen.

Nový firmware přináší výrazné zlepšení v rychlosti dekódování programů. Toho si povšimne divák, který častěji přepíná mezi kódovanými programy. Další novinkou firmware verze 3.08 je zlepšení komunikace s profesionálními set top boxy, které se používají u terestrických vysílačů a kabelových operátorů, kteří dále distribuují kódovaný satelitní signál. Lepší podporu v novém firmware mají různé typy dekódovacích karet Conax, které se používají např. v kabelových sítích ve Švýcarsku.

Vedle těchto novinek došlo k optimalizaci programového kódu firmware, který je nyní kratší než byl předchozí.



Moduly Alphacrypt zatím automaticky nové aktualizace nedetekují i přesto, že nové update je již k dispozici na satelitu Astra 19,2°E. Pro aktualizaci mudulu je zapotřebí přepnout na některý z programů na transpondérech ORF/Easy.tv, tj. na kmitočet 12,663 GHz či 12,692 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. V menu modulu Alphacrypt vybereme Einstellungen (nastavení) > Applikationen (aplikace) > Automatische Suche auf dem Transponder (automatické vyhledávání aktualizací na transpondéru) > steht nun ein neues Update zur Auswahl (výběr firmware k instalaci).

Nová verze firmware 3.08 je určena pro všechny universální moduly rodiny Alphacrypt. Klasický modul Alphacrypt podporuje kódovací systémy Irdeto, Comax a také Cryptoworks a je kompatibilní s Betacrypt a systémem V-Code. Alphacrypt Light je odlehčená (základní) verze Alphacrypt, která nepodporuje systémy Irdeto, Conax a Cryptoworks. Třetí do rodiny modulů Alphacrypt patří Alphacrypt TC, což je modul Alphacrypt rozšířený o druhou čtečku dekódovacích karet, která je v rozměrech SIM karty mobilních operátorů. Ve tvarech SIM karty jsou na trh dodávány nové dekódovací karty Czech Link, které je možné používat především v modulech easy.tv CAM, ve twin modulu, který byl původně určen pro potřeby rakouské pay-tv Easy.tv. Moduly easy.tv produkuje také firma Mascom.

redakce





Reklama




Vybrané články