Quantcast

ANGA Cable 2006: TechniSat představuje letošní novinky

| Tisk

logoJako vedoucí značka trhu v segmentu přijímačů digitální TV a jako výrobce HDready televizorů LCD firma TechniSat na výstavě ANGA Cable 2006 v Kolíně nad Rýnem od 30. května do 01. června opět představuje své výrobky.

HDready LCD televizory špičkové třídy od TechniSat

HD-Vision 32/40
Na špičce výrobků TechniSat stojí LCD televizor HD-Vision 32. Tímto 32-palcovým HDready televizorem TechniSat jako první z výrobců realizoval vícetunerový koncept - bez jakýchkoliv dalších doplňků a s jediným dálkovým ovladačem má uživatel přístup k programům digitální satelitní TV (DVB-S), digitální pozemní TV (DVB-T), digitální kabelové TV (DVB-C), analogové pozemní TV a analogové kabelové TV. Přijímané programy jsou nezávisle na použitém zdroji signálu ukládány do společného seznamu programů.

Se svými dvěma konektory HDMI (včetně HDCP), USB rozhraním, slotem společného rozhraní (CI) a se čtečkou Smard-Card je HD-Vision 32 dokonale vybaven pro budoucnost. Televizor je samozřejmě vybaven všemi dalšími „povinnými“ konektory a v televizoru jsou integrovány všechny nadhodnoty, které uživatel najde u výrobků TechniSat (jako je např. elektronický průvodce TV pořady „SiehFern INFO“).

Televizor HD-Vision 32 je dodáván v různých provedeních a to včetně dvou odnímatelných dvoupásmových reproduktorů s bassreflexem instalovaných po stranách nebo pod televizorem jakož i v provedení s nebo bez kontrastní desky.
Standardní stříbrné provedení televizoru je doplněno dalšími atraktivními barvami skříňky: platinová, matová čerň, lesklá čerň popř. leskle bílá. Současně byla zahájena výroba HD-Vision 40 (s obrazovkou o úhlopříčce 40 palců - 102 cm). Úhlopříčka tohoto televizoru TechniSat je delší než 1 metr - luxusní kvalita a upoutávka oka pro každý obývací pokoj.


Světová novinka – LCD TechniSat HD-Vision 32
Přijímače digitální satelitní TV od TechniSat

DIGIT MF4-S
Na výstavě ANGA 2006 nejsou přestavovány pouze LCD televizory TechniSat. Jako vedoucí značka na trhu v segmentu přijímačů digitální TV jsou návštěvníkům firmou TechniSat představovány samozřejmě rovněž i některé vybrané modely přijímačů digitální satelitní TV.

Jak je již známo, přenosy zápasů německé fotbalové ligy budou kódovány v systému CryptoWorks. Přijímač digitální satelitní TV DIGIT MF-4S je vybaven jak vestavěným dekodérem CryptoWorks tak i dekodérem CONAX a kromě toho disponuje další neobsazenou pozicí společného rozhraní CI umožňující instalaci dalšího dekodéru podle požadavků uživatele. Přístroj je díky dekodérům Cryptoworks a Conax vhodný pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu. Systém Conax je možné využít pro příjem nabídky TechniRadio či MTV Unlimited.

Přijímače digitální kabelové TV od TechniSat

DIGIT Kabel NCI
Na výstavě ANGA Cable 2006 firma TechniSat představila přijímač digitální kabelové TV DIGIT Kabel NCI, vhodný pro příjem programového paketu Premiere. U přijímače je k dispozici pozice společného rozhraní CI, umožňující po osazení vhodným dekodérem příjem zakódovaných programů digitální kabelové TV. Přijímač splňuje všechny požadavky na provoz v síti kabelové TV Kabel Deutschland a může být samozřejmě používán v sítích jiných velkých poskytovatelů kabelové TV.

Přijímače DIGIT Kabel NCI poskytují uživatelům průvodce TV pořady „SiehFern INFO“ jakož i Super TechniText s pamětí pro 1 000 stran teletextu. Existuje možnost upgrade software přijímače prostřednictvím kabelu, první uvedení přijímače do provozu je významně usnadněno průvodcem instalace přijímače „AutoInstall“.
Pro výstup zvuku v digitální kvalitě je přijímač vybaven digitálním optickým a digitálním koaxiálním konektorem audio.


Stánek firmy TechniSatTechnologií TechniNet nastavuje TechniSat nová měřítka řešení instalací skupinového příjmu programů satelitní TV

Řešení instalací příjmu satelitní TV jako náhrady kabelové TV
Majitelům domů s několika byty, hotelů nebo pensionů hledajících alternativu z různých důvodů nedostupné kabelové TV nabízí TechniSat atraktivní a cenově výhodné řešení. Pro příjem programů satelitní TV je vhodný systém TechniNet používající jako základní jednotku TechniNet BS 1. Pro získání široké nabídky TV programů pro všechny účastníky a to bez jejich vybavení jakýmkoliv doplňkovým příslušenstvím postačuje jediná satelitní anténa, systém umožňuje využití existující sítě kabelového rozvodu, počet účastníků není omezen. Předností systému je především to, že čím více účastníků je k systému připojeno tím více cenově výhodnější je kompletní systém pro každého z nich.

TechniNet je moderním systémem základní jednotky s osmi zásuvnými místy, napájeným spínaným síťovým zdrojem s vysokou účinností, s možností kaskádního zapojení vstupů ze čtyř satelitů, s do smyčky zapojenými výstupy jakož i s jedním společným výstupem. Základní jednotkou je poprvé u výrobku tohoto typu používán integrovaný systém vícenásobného spínače umožňující jak použití Quattro LNB tak rovněž i ovládání spínaných LNB Quattro. Naprogramováním jednotlivých zásuvných modulů je možný příjem až ve 4 rovinách mezifrekvenčního kmitočtu, pro řízení LNB jsou k dispozici spínací napětí 13 / 18 V a vypínatelný kmitočet 22 kHz. Zapojením několika základních jednotek do kaskády jsou minimalizovány požadavky na kabeláž.

Základnovou jednotku lze osadit zásuvnými moduly TechniNet QQ 1 nebo TechniNet PAL 1, pro jejich individuální naprogramování je používán programátor. Kompaktní a robustní skříň umožňuje všestranné použití TechniNet BS 1.

Na výstavě ANGA jsou firmou TechniSat představovány rovněž i nové karty převodníků, usnadňujících dekódování programů. Nová karta QPSK/PAL-CI s jednoduchým nastavením umožňuje dekódování programů již v hlavní jednotce. Integrovaná zásuvná pozice společného rozhraní CI umožňuje připojení vhodného modulu CI s kartou pro dekódování zakódovaných programů z přijímaného transpondéru. Pro vyhledání požadovaného paketu digitálních programů je používáno prohledávání transpondéru, pro dekódování požadovaného programu postačuje jeho specifikování, zasunutí modulu CI s odpovídající kartou do pozice CI a program bude možné přijímat.

Nejnovější kartou z programu BS 1 je karta převodníku TechniNet AV1/PAL.
Tato karta byla vyvinuta pro umožnění připojení externích analogových signálů jako např. z PC, DVD nebo signálů z jiných zdrojů do kabelové sítě. Použitím dodávaného adaptérového kabelu s výstupem přes konektor SCART mohou být složený signál video (FBAS) jakož i analogový signál audio bezproblémově převáděny na libovolný výstupní kanál v rozsahu BK. Pro převod je k dispozici pásmo kmitočtů v rozsahu od 110 do 862 MHz (kanály S2 - K69) a to včetně sousedících kanálů a se stereofonním zvukem.

Nový 120 dB širokopásmový kabel od TechniSat
Nový 120 dB Premiumkabel od TechniSat je kabelem pro všechny moderní širokopásmové sítě provozovatelů kabelové TV. Tento High-End kabel se vyznačuje nejen odstíněním 120 dB v celém kmitočtovém rozsahu od 5 do 2 200 MHz ale i tím, že v kmitočtovém rozsahu 5 - 450 MHz jeho odstínění překračuje hodnotu 130 dB. Vzhledem ke svým vynikajícím fyzikálním vlastnostem kabel navíc překračuje špičkové hodnoty útlumu nestejnorodosti, přenosové impedance a stejnosměrného odporu. 120 dB Premium-kabel je mimořádně vhodný pro aplikace v oblastech digitální TV, internetu popř. DSL (umožňuje up- a download velkých objemů dat) a internetové technologie (VoiP) vyhovuje náročným požadavkům provozovatelů kabelových sítí.

120 dB Premiumkabel TechniSat je vhodný pro digitální aplikace, doplňkově rovněž i pro digitální satelitní TV, digitální kabelovou TV, DVB-T, HDTV a pro internet. Přes čtyřnásobné stínění s velkou hustotou opletení vyrobeného z drátků z pocínované mědi je kabel vysoce ohebný. Tento High-End kabel vyniká vysokou odolností proti rušení, odolností proti stárnutí, průchozím útlumem, označením délky a splňuje požadavky RoHS normy EN 2002/95 ES na obsah škodlivin.

Novinky v oblasti vícenásobných přepínačů TechniSat - GigaSystem 17/8 - vynikající systém pro příjem a rozbočování signálu až ze 4 poloh satelitů

Systémem GigaSystem 17/8 G přichází TechniSat s další generací vícenásobných přepínačů. Základní jednotka GigaSystem 17/8 je vybavena 16 vstupy pro mezifrekvenční kmitočty pro příjem až ze 4 satelitů, umožňuje rovněž připojení 4 Quattro LNB. Jednotka je rovněž vybavena vstupem pro celé pásmo kmitočtů pozemní TV a umožňuje rozdělení signálu až pro 4 účastníky. Součástí základní jednotky je kvalitní spínaný síťový zdroj s vysokou účinností, kterým je kromě napájení základní jednotky možné rovněž i napájení 4 dalších kaskád a LNB. K základní jednotce lze připojit kaskádu 17/8 s 8 výstupy.
Absolutní senzací jsou konstrukční díly příslušenství umožňující realizaci velkých sítí až s několika stovkami účastníků.

Příslušenství GigaSystem 17/8
17/P: Pasivní rozbočovač se 17 vstupy a s 2 x 17 výstupy, s mimořádně nízkým průchozím útlumem - pouhé 4 dB. Použitím tohoto konstrukčního dílu je v jednom domě možná realizace dvou větví kabelového rozvodu.

17/2A - aktivní rozbočovač do dvou větví se zesilovačem umožňujícím v domovních instalacích rozbočování signálu do větví po jednotlivých poschodích. Aktivní rozbočovač je vybaven 17 vstupy a 17 do smyčky zapojenými výstupy a jeho prostřednictvím je možné zapojení smyčky pro jednotlivá patra budovy. Doplňkově je rozbočovač vybaven dvěma aktivními rozbočovacími stupni a umožňuje použitím dvou výstupů jako odbočky v jednom patře realizovat dvě další větve rozvodu. Tyto větve používají zesílení + 4 dB (v zapojení do smyčky mají větve útlum - 1 dB).

17Z/TN: Mezilehlý zesilovací stupeň s síťovým zdrojem a s aktivním příčným vyrovnáváním zkreslení v rozsahu od 7 do 13 dB. Zesilovač je používán na místech, kde je v síti nutné zesílení signálu jako např. mezi kaskádami nebo mezi jednotlivým odbočkami.

Důležitým vlastnostmi těchto konstrukčních dílů jsou:
· kompaktní konstrukce
· úspora místa
· použití nejnovější technologie SMD
· základní jednotky s úspornými spínanými síťovými zdroji s velkou účinností
· velké oddělení mezi mezifrekvenčními díly (odpovídající normě TechniSelect)
· neomezené možnosti sestavování
· jsou vhodné pro dlouhá kabelová vedení.

Měřicí technika od firmy TechniSat: pro profesionály pouze to nejlepší

DigiPlus S - kompaktní zařízení měřicí zařízení pro práce s příjmem a rozvodem signálů ze satelitů pro profesionály o hmotnosti pouhého 1 kg
Měřicí přístroj DigiPlus S je vybaven spektrálním analyzátorem, dvěma měřicími přístroji pro měření BER před a po korekci chyby, dlouhodobou diagnostikou, 100 paměťovými místy, DiSEqC 1.0, 1.1 a 1.2 pro řízení otočných anténních systémů, vestavěným akumulátorem, napájením LNB, digitálním a analogovým měřením hodnot v dB a navíc kartu NIT. Tato karta je mimořádně vhodná pro:

· identifikaci satelitů (např. Astra nebo Eutelsat)


· identifikaci poloh satelitů (např. 13 nebo 19°)
· identifikaci paketu (např. Premiere nebo ARD-Digital)
· identifikaci TV programů
· identifikaci rozhlasových programů
· identifikaci typu zakódování programů.

Měřicí přístroje TechniPro Universal Plus II pro profesionální práci na kabelových rozvodech
TechniPro Universal Plus II je přístrojem flotily měřicích přístrojů - výrobků firmy TechniSat. Přístroj je vybaven velkou černobílou obrazovkou umožňující v reálném čase a s vysokým rozlišením zobrazení časového spektra. Kromě toho jsou součástí přístroje měření QAM, analogové měření kabelů, měření QPSK, analogová měření na satelitech se zobrazením analogového obrazu, DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 a 2.0 , 100 paměťových míst, paměť naměřených dat pro vytvoření protokolu o měření, kvalitní opotřebení odolávající brašnu pro přístroj a jeho příslušenství s karabinami, vestavěné akumulátory, 5 zásuvná místa pro připojení dalších výbavy jako jsou např. moduly DVB-T, dekodér MPEG, karta NIT, diagram konstelace a generátor šumu. Absolutní novinkou je u tohoto výrobku možnost automatického skenování symbolové rychlosti při digitálních měřeních.

redakce





Reklama




Vybrané články