Quantcast

Společnost Liberty Global se rozhodla koupit Karneval

| Tisk

logoSpolečnost Liberty Global, Inc. („Liberty Global“) (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK) dnes oznámila že prostřednictvím jedné ze svých dceřiných společností zahájila přípravu koupě společnosti Karneval s.r.o. a Forecable s.r.o. („Karneval“), druhého největšího kabelového operátora v České republice za celkovou cenu 322,5 miliónů EUR, která podléhá schválení ze strany regulačních orgánů.

Společnost Karneval nabízí kabelovou televizi a širokopásmové služby rezidenčním zákazníkům. Ke 30. červnu 2006 měla společnost Karneval přibližně 310 000 aktivních zákazníků (RGU) zahrnujících 253 000 RGU s video-službami a 57 000 RGU se službami širokopásmového Internetu.

Mike Fries, prezident a CEO společnosti Liberty Global, řekl: „Jsme velice potěšeni, že můžeme ohlásit tuto transakci v České republice, která je jedním z našich nejrychleji rostoucích trhů ve střední Evropě. Po dokončení této transakce UPC v České republice díky akvizici společnosti Karneval posílí svou vedoucí pozici s přibližně 800 000 RGU. Kombinace UPC ČR/Karneval bude mít dobré podmínky pro účast na rychlém růstu pokročilých širokopásmových služeb v regionu. Vzhledem k tomu, že předpokládáme uzavření této transakce ke konci roku, bude nákupní cena představovat 9,8 násobek odhadovaného „operating cash flow“ společnosti Karneval pro rok 2007, před odečtením transakčních nákladů, podle účetních standardů IFRS včetně očekávaných sinergií realizovaných v prvním roce. Kromě toho očekáváme, že se z kombinace aktivit společnosti Karneval a našich stávajících aktivit společnosti UPC ČR časem vytvoří řada dalších synergií. Mezitím se těšíme na spolupráci s českými regulačními úřady a doufáme, že bude tato transakce co nejdříve schválena.

Aby byla transakce uzavřena v souladu s místními právními předpisy a regulačními požadavky, společnost Liberty Global uzavřela smlouvu o finančních právech a závazcích a koupi společnosti Unite HoldCo III B.V. („Unite“), která je ve společném vlastnictví společností Deutsche Bank AG London a JPMorgan. Společnost Unite dnes uzavřela smlouvu o nákupu společnosti Karneval od společnosti ICZ Holding B.V. za [322,5] miliónů EUR s dohodou o dodatečných závazcích. Společnosti Deutsche Bank a JPMorgan vlastní a budou finančně zabezpečovat společnost Unite. Jejich předpokládaná investice do společnosti Unite v hodnotě 327,5 miliónů EUR je zcela kompenzována finanční zárukou, kterou společnost Liberty Global poskytla v rámci smlouvy o finančních právech a závazcích.

Celková nákupní cena, kterou společnost Liberty Global předpokládá zaplatit, je přibližně 322,5 miliónů EUR po urovnání zbývajících finančních prostředků ve společnosti Unite při uzavření transakce plus úrok, smluvní poplatek 3,5 miliónů EUR, transakční poplatky a náklady související s uzavřením smlouvy o finančních právech a závazcích se společností Deutsche Bank a JPMorgan, a náhrada výloh, které vznikly společnostem Deutsche Bank a JPMorgan v souvislosti s akvizicí a získáním společnosti Karneval společností Unite do dokončení procesu regulatorního schválení transakce. Více informací o této transakci je uvedeno v posledním zveřejněném přehledu 10-Q společnosti Liberty Global za čtvrtletí ukončené 30. června 2006, který je k dispozici na webových stránkách společnosti Liberty Global ( www.lgi.com ) a SEC ( www.sec.gov ).

Deutsche Bank a JPMorgan byly poradci Liberty Global během procesu.



O společnosti Liberty Global, Inc.
Společnost Liberty Global je přední mezinárodní kabelový operátor, který nabízí pokročilé hlasové, video i internetové služby a přináší našim zákazníkům svět informací, komunikace a zábavy. Ke 31. březnu 2006 společnost Liberty Global provozovala moderní širokopásmovou komunikační síť, která sloužila přibližně 15 miliónům zákazníků v 19 zemích, z nichž většina leží v Evropě, Japonsku, Chile a Austrálii. Mezi aktivity společnosti Liberty Global také patří významné mediální a programové aktivity jako Jupiter TV v Japonsku a chellomedia v Evropě.

Informace týkající se budoucího vývoje: Vyjma uvedených historických informací tato tisková zpráva obsahuje informace týkající se budoucího vývoje v rozsahu příslušných ustanovení amerického zákona Private Securities Litigation Reform Act z roku 1995, včetně očekávaného nákupu společnosti Karneval a odhadovaného “operating cash flow“ společnosti Karneval v roce 2007. Takové informace zahrnují nejistoty a rizika, která nelze přesně předvídat a předpokládat., včetně obdržení a časování nezbytného regulatorního schválení, schopnosti společnosti Karneval pokračovat ve finančním a provozním růstu podle historických úrovní, schopnosti Společnosti úspěšně používat a integrovat systém společnosti Karneval, dalšímu využívání služeb společnosti Karneval předplatiteli a potenciálními předplatiteli a na schopnosti Společnosti dosáhnout očekávané provozní efektivity a ziskovosti. Tyto informace týkající se budoucího vývoje jsou platné pouze k datu vydání této tiskové zprávy. Společnost výslovně vylučuje jakoukoli povinnost nebo závazek aktualizovat nebo revidovat jakékoli informace týkající se budoucího vývoje uvedené v této tiskové zprávě na základě změn v očekávání

Společnosti v souvislosti s touto zprávou nebo na základě jakýchkoli změn událostí, podmínek nebo okolností, ze kterých jakákoli taková informace vychází.

Michiel Gosens
Liberty Global Europe BV





Reklama




Vybrané články