Quantcast

Stanice TV Edelweiss získala českou licenci

| Tisk

Česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním 14.zasedání, které se konalo začátkem srpna 2006 satelitní licenci nové televizní stanici TV Edelweiss.

Český regulátor udělil licenci na program TV Edelweiss společnosti 108 Media, s.r.o. k televiznímu šíření prostřednictvím družice na 12 let. Program bude vysílán prostřednictvím družic Astra 3A (23,5°E) a Astra KR (19,2°E) v rozsahu dle vyzařovacích diagramů obou satelitů: Belgie, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Irsko, Itálie, Jugoslávie, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Makedonie, Moldávie, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Rusko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán, Velká Británie.

TV Edelweiss je stanice určená pro německy hovořící země a bude vysílat s českou licencí. Provozovatel stanice se dohodl s broadcasterem české hudební TV Óčko, společností Stanice O ohledně využívání jejich uplinku. V praxi to znamená, že TV Edelweiss rozšíří programový mini paket Óčka na satelitu Astra 3A, který vedle TV Óčka obsahuje i Top TV. Obě stanice používají družici Astra 3A jako distribuční satelit pro přenos signálu do Lucemburska, odkud se stanice "přidávají" do jiných multiplexů.

Stanice TV Edelweiss bude přinášet pořady o jódlování, lidové tyrolské písně a o současné populární hudbě alpského regionu. "Program bude zaměřen na prezentaci alpské lidové hudby a kultury, německé lidové a populární hudby a poskytování kulturně informačního servisu, zejména pro tyrolskou oblast," řekl ČTK předseda vysílací rady Václav Žák.

Pro své jméno si stanice vybrala označení hustě běloplstnaté vytrvalé dvouděložné rostliny rostoucí ve vápencových skalách pěstované i jako skalnička - alpské protěže.



Německojazyčná TV Edelweiss bude vysílat nekódovaně. Zahájení vysílání je naplánováno na říjen letošního roku.

využito informací MaM, ČTK

redakce





Reklama




Vybrané články