Quantcast

TV Nova testuje v paketu Digi TV

| Tisk

logoČeská komerční televize TV Nova testuje v placené satelitní televizi Digi TV. Testovací vysílání se objevilo na osmém transpondéru Digi TV, tj. na satelitu Intelsat 10-02 (1°W), na kmitočtu 12,687 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Signál je kódován systémem Nagravision 2 CAS 6. Technická kvalita je velmi dobrá. Datový tok obratu se pohybuje okolo 3,5 MBit/s (VBR) při rozlišení 720x576. Na tomto transpondéru se vysílají i ostatní stanice určené pro český trh.

Program TV Nova nebylo možné donedávna přijímat ze satelitu. TV Nova obecně neměla zájem vstoupit do satelitních platforem. K zásadní změně došlo koncem ledna letošního roku, kdy TV Nova vstoupila do placené televize UPC Direct (Astra 19,2°E). Signál je zde vysílán nadále v rámci testů.

Digi TV, která tento týden v úterý získala licenci k provozování satelitní placené televize pro Českou republiku od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), rychle zareagovala a ve středu do nabídky zařadila všechny programy České televize, tj. ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 Sport. O den později se objevila TV Prima na pozici test kanálu.

Vysílání všech kanálů je stále ve formě testů. Digi TV zatím přijímá objednávky zákazníků o služby provozovatele. Komerční provoz se očekává během září.

Technické parametry příjmu:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,687 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500,
FEC: 3/4


CA Nagravision 2

SID: 2895
VPID: 630
APID: 863 česky
NAGRAVISION 2

Základní programová nabídka bude obsahovat přes 30 programů a provozovatel bude za ni účtovat 260,-Kč včetně daně. Filmové kanály HBO a HBO v rámci nabídky HBO PAK si lze přiobjednat za 180,-Kč. Stejná cena je i za objednání stanice Cinemax. Všechny tři prémiové kanály HBO, HBO2 a Cinemax v rámci paketu HBO MAX PAK je možné pořídit za příplatek 240,-Kč k základní nabídce. Znamená to, že kompletní nabídku Digi TV pro český trh lze pořídit za 500,-Kč měsíčně. V rámci promo akce přijímá zákazník první 3 měsíce programy bezplatně. K příjmu potřebuje set top box, který je možné si pořídit i formou několika splátek nebo získat zdarma do užívání, pokud klient podepíše smlouvu v trvání nejméně jednoho roku.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články