Quantcast

Český rozhlas 6 se představí s novým pořady a logem

| Tisk

logo S novými pořady a grafickou výbavou včetně inovovaného logotypu se představí 1.února 2006 Český rozhlas 6 (ČRo 6). „Posluchačům nabídneme především dvě nově vytvořené kompaktní řady pořadů Hovory a Zaostřeno,“ řekl dnes ředitel stanice Peter Duhan. O změnách dnes informoval Český rozhlas.

Vedle nového loga přinese ČRo 6 i nové pořady. Řada Hovory se denně od 19:30 hodin zaměří na témata mediálního světa, rodiny, víry, problematiky rovného postavení mužů a žen, evropských událostí, našich společných kořenů a identity. Novinkami jsou od 1. února Hovory o víře v sobotu v 19:30 a Hovory o rodině v neděli v 19:30.

Základní koncepcí pořadů Zaostřeno je představení problémů a aktuálních události srozumitelnou formou. Cyklus poskytne témata zacílená na vědu, cizince v Česku, finance, církev, zdraví, mládež a na problematiku občanské společnosti. Český rozhlas 6 ho nabídne denně ve 21:40 hodin.

Pravidelný nedělní dokument, nově rozdělený do čtyř tématických večerů, bude vysílán v upraveném čase od 20:10 hodin. První neděle v měsíci patří Jiřímu Ješovi a jeho padesátiminutovému zamyšlení nad věcmi a jevy v současné společnosti, druhá neděle je věnována pořadu Ozvěny normalizace, třetí dokumentárnímu cyklu Vzkazy 20. století a poslední neděle v měsíci pořadu s názvem Politické vraždy, které změnily svět.

V neděli ve 21:10 vysílá Český rozhlas 6 další programovou novinku, pořad Rok po roce s podtitulem Československo po roce 1945 ve světových souvislostech

Stanice věnuje také větší prostor kulturnímu dění ve srovnání s předchozím vysílacím schématem. Kromě tradičního a oblíbeného pořadu Kritický klub Jana Rejžka, vysílá stanice ve středu od 21:10 hodin nový kulturně-politický magazín Aréna.



Další důležitou změnou je opakované vydání pořadu Názory a argumenty ve všední dny ve 23:10. První vydání večera zůstává stejné, denně v 18:10.

Vysílání ČRo 6 je dostupné na středovlnných vysílačích od 18:00 hodin do půlnoci (Brno, České Budějovice, Karlovy Vary 954 kHz, Moravské Budějovice 1332, Ostrava a Praha 639 kHz). Vysílání je dostupné také digitálně v rámci systému DVB-T a také v rámci satelitní platformy CS LINK na satelitu Astra 3A (23,5°E).

redakce





Reklama




Vybrané články