Quantcast

Premiere spustí v září službu Premiere Sky

| Tisk

logo Mnichovský provozovatel placené televize Premiere spustí začátkem září nový placený paket Premiere Sky. Informoval dnes o tom provozovatel služby.

Nový balík programů Premiere Sky rozšíří dosavadní nabídku programů o další stanice. Paket se bude vysílat výhradně přes satelit. V paketu se objeví především programy, které zatím nemají dohodu s žádným satelitním operátorem v zemi. Jaké programy se objeví v paketu Premiere Sky zatím není známo. Očekává se, že v paketu se objeví například stanice paketu easy.tv, který z ekonomických důvodů za 2 dny ukončí vysílání (National Geographic Channel, AXN, příp. další programy jako Cartoon Network, TCM, Boomerang).

Programový balík Premiere Sky bude provozovat společnost Premiere Sky GmbH, kterou bude ovládat Premiere. Sídlo nově založené společnosti bude v Unterföhringu.

"Po jednom zavolání na zákaznickou linku bude mít zákazník do několika sekund zaktivovanou programovou nabídku Premiere Sky. K tomu nebude potřebovat ani nový set top box a ani další dekódovací kartu", popisuje plány George Kofler, šéf Premiere. S nabídkou může oslovit až 1,7 milionů stávajících domácností Premiere, které přijímají službu přímo ze satelitu.



Novou nabídkou chce Premiere konkurovat všem kabelovým operátorům, IPTV platformám a také připravovanému konkurenčnímu projektu Stargate (nezaměňovat s ruskou distribuční platformou StarGate TV na satelitu Express AM2 - 80°E).

Úkolem Premiere Sky je získat další zákazníky - například některé ze stávajících domácností se satelitním příjmem. Podle nedávno zveřejněného průzkumu společnosti SES Astra přijímá v Německu programy přímo ze satelitů okolo 16,7 milionů diváků a v Rakousku 1,8 milionu.

redakce





Reklama




Vybrané články