Quantcast

Trikolor TV přichází s balíkem placených TV

| Tisk

Provozovatel ruské bezplatné satelitní platforma Trikolor TV, obdoby českých a slovenských satelitních služeb CS LINK a SkyLink, plánuje rozšíření programové nabídky o další stanice. K dosavadním bezplatným programům Trikolor TV zavede službu Trikolor Premium. Ta přinese placené tématické kanály.

Trikolor Premium je reakce na přání satelitních diváků Trikolor TV, kteří vyhledají další programy - například filmy či sport. Trikolor Premium od 1.května 2007 nabídne celkem 12 televizních kanálů šesti různých žánrů. Některé z programů budou produkovány speciálně na základě požadavku Trikolor TV.

Šest tématických bloků Trikolor Premium se nazývá - Detskyj (dětské programy), Kino (filmové kanály), Sportyvnyj (sportovní kanály), Priklučenija (dobrodružství/vzdělávání/cestování), Humor TV (zábavní programy), Nočnoj (pořady pro dospělé).

Do paketu Detskyj se počítá s programy Junior TV (vyráběn na základě požadavku Trikolor TV) a Telenjanja. V tématickém bloku Kino budou programy Dom Kino a Mnogo TV. Sportovní balík přinese kanály Bojec a Avto Plus. Balík Priklučenija nabídne stanice 365 dnej TV a Kanal teleputešestvyj (produkován pro Trikolor TV).

Zábavní balík bude obsahovat Veselnoje TV (produkován pro Trikolor TV) a stanici Komedia TV. Mezi kanály pro dospělé se objeví Nočnoj klub (vyráběn pro Trikolor TV) a Russkaja noč. Programová nabídka je orientační a do zahájení vysílání se může změnit.

Trikolor bude nabízet prémiové kanály nikoliv zvlášť ale vždy balíčky programů. Zákazník bude mít na výběr tedy šest paketů. Ceny se budou pohybovat od 300 do 600 rublů ročně. Podmínkou je uzavření kontraktu na 12 měsíců.



Paket Trikolor TV se vysílá na satelitu Eutelsat W4 , tj. na pozici 36°E, kde se vysílá i jiná ruská placená televize - NTV Plus. Nabídka Trikolor TV se vysílá na kmitočtu 12,226 GHz, polarizace levotočivá, SR 27500, FEC 3/4. V paketu jsou programy Telekanal Rossija, Kultura Telekanal, NTV, TNT, Sport, Vesti, 5 kanal, DTV, REN TV, TV3, Telekanal Zvezda, TV Centr a Muz TV. V paketu stále chybí první program - Pervyj kanal. Nabídka je zakódována systémem Z-Crypt. Pro příjem jsou zapotřebí set top boxy s tímto systémem - modely DRE-4000 nebo DRE-5000.

Kvůli plánovanému rozšíření programové nabídky provozovatel Trikolor TV nedávno testoval na novém transpondéru - na kmitočtu 12,190 GHz, pol. L, SR 20000, FEC 3/4.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články