Quantcast

Provozovatel Deluxe Music potvrdil start Deluxe Lounge HD

| Tisk

logo Firma Deluxe Television GmbH, provozovatel známého hudebního kanálu Deluxe Music, již potvrdila záměr v dohledné době spustit hudební televizi Deluxe Lounge HD ve vysokém rozlišení (HDTV). Informoval o tom magazín Sat+Kabel.

Na nekódovaných demo HD kanálech Astra HD+ (Astra 1H, 19,2°E, kmitočet 11,914 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S2/MPEG-4/HD) a Astra HD (Astra 1H, 19,2°E, frekvence 12,722 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK/MPEG-4/HD) společnosti SES Astra se v minulých dnech objevila první promo smyčka s logem Deluxe Lounge HD a přímo tak upozorňovala na start nového programu rodiny kanálů Deluxe Music (viz. screenshoty). Broadcaster si již zaregistroval internetovou stránku pro nový kanál.

Na promo kanálech se zatím s logem Deluxe Lounge HD objevily krátké spoty z přírody doplněné hudbou.

Eszter Molnar, mluvčí skupiny Deluxe Music GmbH, německému magazínu potvrdila, že pod názvem Deluxe Lounge HD skutečně odstartuje nový hudební kanál, který bude vysílat ve vysokém rozlišení (HDTV). Zatím ale není jasné, zda bude program vysílán volně nebo kódován. "V současné době je v jednání vstup do několika platforem", řekla mluvčí. Vzhledem k tomu, že promo se objevilo ve vysílání Astry, je nyní již jisté, že nový program se objeví na některém ze satelitů lucemburského operátora SES Astra. V úvahu tak přichází volné vysílání ( FTA) či vstup do některé z platforem - Premiere, Premiere Sky, Entavio či plánované službě, která vzniká pod pracovním názvem Stargate (nezaměňovat s ruskou platformou StarGate TV na satelitu Express AM-2 na 80°E).

Deluxe Lounge HD bude vysílat jen jako high-definition TV. S paralelním vysíláním v SD formátu se nepočítá. Znamená to, že program naladí jen ti satelitní diváci, kteří budou vybaveni zařízením pro příjem programů ve vysokém rozlišení (vhodná zobrazovací jednotka a především HD set top box s podporou relativně nové normy DVB-S2).



logo Základní kanál Deluxe Music vysílá volně přes satelit Astra 1F (19,2°E), na kmitočtu 12,246 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/MPEG2 na parametrech SID 10100, VPID 255, APID 256. Tento transpondér má horší pokrytí především východní části Evropy. Především na Slovensku mohou mít satelitní diváci s malými parabolami problém s příjmem signálu. Deluxe Music GmbH provozuje ještě další tři kanály - Deluxe Rock, Deluxe Soul a Deluxe Groove. Tyto stanice se zatím přes satelit nevysílají a jsou dostupné jen v Německu zákazníkům IPTV platformy T-Home a podle tiskové mluvčí jsou programy zatím v testovacím módu. V dohledné době zahájí řádné vysílání. "Mezinárodní zájem o naše programy je velmi velký. Stojíme ještě před rozhodnutím o možnosti jiného způsobu příjmu," dodala mluvčí. Jedním z dalších způsobů vysílání by mohlo být právě satelitní či internetové vysílání.

Deluxe Music GmbH získal 27. října 2006 u Zemského úřadu pro komunikace (LfK) licence na celkem 6 tématických programů. Vedle Deluxe Rock, Deluxe Soul a Deluxe Groove pak také na programy Deluxe Jazz, Deluxe Klassik a na Deluxe Lounge.

redakce





Reklama




Vybrané články