Quantcast

Výměna karet na Nowa Cyfra+

| Tisk

O plošné vyměně originálních přístupových karet jsme na stránkách Parabola.cz již několikrát referovali. Výměna karet byla nejčastěji spojována s pakety v kódovacím systému Viaccess, systému, který se stal během několika měsíců velmi žádaný u 'černých' diváků. Po různých úpravách v kódování - častých změnách kódů zbývala vysílacím společnostem (snad) jediná možnost: plošná výměna přístupových karet za bezpečnější proti zneužití. Programy, na které se používají nové přístupové karty se označují dvojkou, v případě Viaccess tedy Viaccess2.

V současné době přichází výměna přístupových karet i na pakety Canal+ v Itálii, Polsku a Španělsku. Nejdále jsou s testy Seca2 ve Španělsku, kde byl již v minulém týdnu zapojen nový ident u dětského programu Cartoon Network. Testy se SECA2 již pokračují u dalších kanálů paketu CSD Espana: Fox Kids, Disney Channel, CNBC a Documenia. V SECA2 mají být již od 7.4. vysílány 4 porno PPV kanály Taquilly.



NOWA CYFRA+Na plošnou výměnu přístupových karet se připravují také v Polsku, kde dojde k plošné výměně přístupových karet na programy paketu NOWA CYFRA+. Celá velká akce začne v Polsku již v červnu a abonetům Cyfra+ budou vyměněny přístupové karty za karty nové generace (tzv. Seca2). Podobný krok je naplánován i u abonentů bývalé Wizji TV, kde budou vyměněny dekódovací karty CryptoWorks za nové. Všechny kroky jsou následkem prudkého nárustu neoficiálního příjmu paketu v Seca/ Mediaguard a také velkého množství ztracených karet Wizja TV (CryptoWorks).

Jak upozorňuje satkurier.pl, nové přístupové karty na programy v Seca2 nemusí být pro vysílací společnosti vysvobozením na dlouhou dobu. Společnosti musí počítat s tím, že nová Seca2 může být do jednoho roka opět prolomena.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články