Quantcast

Nový patch pro Humax IRCI-5400

| Tisk

Nový patch pro Humax IRCI-5400

Přijímače korejského výrobce Humax se těší značné oblibě po celé Evropě. Největší podíl na tomto stavu má v poslední době rozhodně model Humax IRCI-5400 (Z). Ten lze softwarově (v případě 'Z' i hardwarově) patchnout a rozšířit tím možnosti přijímače. Pomocí patchovaného vestavěného dekodéru Irdeto lze pak přijímat programy ze šesti systémů; z pěti na jedné přístupové kartě v rámci projektu DS9. Šestý systém, který lze sledovat na integrovaném dekodéru Irdeto je CryptoWorks. Zde lze za pomocí přídavného zařízení (IRCRYPTO) a přístupové karty UPC Direct či Czech Link sledovat české a slovenské programy.

Výrobce Humax vydal 7.března 2002 novou verzi software HIC 1.05.00. Tento soft přináší řadu vylepšení a vyřešení několika nových problémů, které se objevily v poslední době:

* vyřešen problém s příjmem TPS na externím modulu
* vyřešen problém s odezvou menu na povely DO
* opraveny info o družici TURKSAT 1C
* opraven problém se synchronizací na několika kanálech

V případě, že budeme porovnávat poslední opatchovanou verzi software s novou verzí softu od výrobce, zjistíme, že problém s příjmem paketu TPS byl již před měsícem vyřešen. Ostatní změny v softu jsou již pouze 'drobnostmi'.

Na začátku dubna uvolnil Planet Hemp, autor většiny zdařilých patchů, novou verzi, která vznikala na základě poslední verze softu HIC 1.05.00.

Co je v patch nového?
'Klasický' červený proužek, který informuje uživatele, že program je zakódovaný či signál slabý, byl změněn na modrou barvu.

Podstatnou změnou je 'spolupráce' s kartou DS9 ve vestavěném modulu Irdeto. V případě zobrazení informačního okénka (červené tlačítko - 'I') při přepínání na kódovaných programech (Irdeto, BetaCrypt, Seca/ Mediaguard, Viaccess či Nagravision) se v místě, kde se u čísla předvolby zobrazují ikonky titulky, teletext, nebo kódovaný program, se objevuje ikonka nová, která na uvedených pěti systémech nahrazuje posledně uváděnou ikonku. Nová ikonka informuje uživatele prvním počátečním písmenem I, B, S, V či N z jakého kódovacího systému program dekóduje. V případě volného vysílání programu se objevuje F (free).



Nový patch je velmi zdařilý a díky novému vylepšení, které jsme výše popsali se může u uživatelů setkat s kladnou odezvou.

Kvalitu nového patche pro Humax 5400 kazí jen čeština v MENU, která se proti předchozím verzím zhoršila. Některá písmena české abecedy byla "nahrazena" jinými znaky, viditelně chybí české fonty.

Nová verze patchu od Planet Hemp je umístěna i na našich stránkách DOWNLOAD.
Pokud máte vlastní zkušenosti s popisovaným sw, můžete se o ně podělit s ostatními čtenáři formou reakce na tento článek.


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články