Quantcast

Německo: Astra2Connect nabízí další firma

| Tisk

logo Lucemburský satelitní operátor SES Astra dnes uzavřel kontrakt s další firmou, která bude německým zákazníkům nabízet přístup k vysokorychlostnímu internetu ze satelitu Astra2Connect. Smlouva byla podepsána s německým providerem internetových a telekomunikačních služeb H3 Netservice. První kontrakt pro distribuci Astra2Connect v Německu byl v březnu uzavřen s telekomunikačním operátorem Filiago. Informovala dnes o tom SES Astra.

H3 Netservice bude službu Astra2Connect přes více než 1000 obchodních partnerů nabízet koncovým zákazníkům po celém Německu. H3 Netservice bude službu nabízet ve třech balíčcích. Ve všech případech bude nezbytný hardware - satelitní anténa a interaktivní zařízení a také snadno instalovatelný modem. Vše bude k dispozici u společnosti H3 a obchodních partnerů.

Astra2Connect je plně satelitní řešení pro přístup k rychlému internetu. Pro surfování po internetu není nutný žádný zpětný kanál přes jiný druh připojení k internetu - oba směry (upload i download) probíhají přes satelit. Služba je určena především pro oblasti, které doposud nenabízejí širokopásmový přístup k rychlému internetu.



Podle oficiálních dat z německého Ministerstva ekonomiky a technologie nemá nejméně 2,9 miliónu německých domácností žádný přístup k broadbandovému internetu. SES Astra nabízí Astra2Connect velkoobchodně - například telekomunikačním operátorům, poskytovatelům internetových služeb a broadbandovým operátorům napříč Evropou. Firmy pak prodávají službu koncovým zákazníkům.

SES Astra hodlá službu Astra2Connect nabízet zákazníkům i v České republice. Atraktivní a cenově dostupnou službu bude nabízet některá z firem, se kterými Astra nyní vyjednává.

redakce





Reklama




Vybrané články