Quantcast

MTV Dance nahradí MTV Base

| Tisk

logo Společnost MTV Network Europe oznámila, že s platností od 7.března 2008 vyměňuje stanici MTV Base, která je vysílána do našeho regionu, za MTV Dance. Rozhodnutí o změně vyšlo z výsledků průzkumů o preferncích mladého publika, kterému je především tato stanice věnovaná a z jeho rostoucího zájmu o taneční hudbu.

Podle výzkumů MTV zejména v České a Slovenské republice sílí zájem o taneční hudbu mezi cílovou skupinou mladých lidí ve věku od 16 do 34 let. Tato výměna jedné stanice za druhou by jim měla přinést doposud chybějící žánry jako jsou Drum & Bass, Trance, Garage a House. Pro programovou skladbu stanice budou typické 2 denní bloky “Dance All Day/Dance All Night”, chybět nebudou ani interaktivní hitparády.

Stejně jako předchozí MTV Base přináší MTV Dance svým divákům průřez mezinárodní hudební scénou. Služba bude dostupná na satelitu Astra 1G v kódování Cryptoworks, stejně jako předchozí MTV Base, u všech kabelových, IPTV a satelitních operátorů, kteří dnes vysílají MTV Base, tato změna proběhne automaticky.

technické parametry příjmu MTV Dance od 7.3.2008:

satelit: Astra 1G (19,2°E)
kmitočet: 11,739 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4


kódování: simulcrypt; pro ČR a Slovensko systém CryptoWorks (pro platformu UPC Direct)

MTV Dance se automaticky stane součástí placené satelitní televize UPC Direct. Půjde o jednu z novinek, kterou provozovatel placené televize nabídne během následujících několika týdnů. V polovině února na této službě odstartuje filmový kanál HBO Comedy a v plánu je také sportovní kanál NASN v evropské programové verzi.

redakce





Reklama




Vybrané články