Quantcast

Kanál Galaxie Sport navýšil kapacitu v CS Linku

| Tisk

logo Placený sportovní kanál Galaxie Sport navýšil od půlnoci z 29.2. na 1.3.2008 transportní tok v rámci satelitní platformy CS Link na satelitu Astra 3A, tj. na pozici 23,5 st. východní délky. Transportní tok Galaxie Sport má nyní velikost 5 Mbit/s (navýšení ze 4,3 Mbit/s). Obrazová složka používá kapacitu 4,5 Mbit/s (původně 3,8 Mbit/s). Kvalita zvuku zůstala nezměněna - 128 kbit/s a nadále se používá tzv. duální zvuk. V levém kanálu je český/slovenský komentář a v pravém originál.

Zlepšení technické kvality Galaxie Sport bylo přislíbeno již na podzim loňského roku. Podle neoficiálních informací byl požadavek na navýšení kapacity reakcí na nabytí práv k přenosům z NHL dalším českým sportovním kanálem - Sport 1 a také expanzí stanice NASN Europe na český a slovenský trh (program má od února v základní nabídce platforma UPC Direct) a také zájmem vlastníka kanálu, společnosti CET 21, provozovat kanál ve kvalitě obrazu i zvuku, která odpovídá požadavkům diváků a majitelů většich zobrazovacích jednotek.

Koncem minulého týdne se Galaxie Sport přestěhovala z Hradce Králové do Prahy a od pátku 22. února je program odbavován z nového zpravodajského centra TV Nova. Tento transfer zaregistrovali abonenti programu Galaxie Sport z paketu CS Link a dalších sítí, které šíří tento program v nezměněné podobě. Kvalita zvuku ale především obrazu se podstatně zlepšila na úroveň, na kterou jsou diváci zvyklí z jiných celoplošných televizí. Obraz Galaxie Sport je nyní dostatečně ostrý bez výrazných arte-faktů. K dokonalosti přispělo i dnešní navýšení kapacity na 5 Mbit/s, který je ale CBR (konstantní). Kvalita ostatních programů v multiplexu s Galaxií Sport se nezhoršila.

technické parametry Galaxie Sport z transpondéru CS LINK:

satelit: Astra 3A (23,5°E)
kmitočet: 12,525 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500


FEC: 3/4
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2
kódování: CryptoWorks - 0D03 (TaT), 0D0F (Gital), 0D70 (SkyLink)

Program Galaxie Sport je dostupný na kartách všech tří distributorů - českých Gital a TRADE and TECHNOLOGY a slovenského Tri R (dříve TBDS) platformy SkyLink. Předplatné u těchto firem se řídí podle jejich platných ceníků a všeobecných podmínek.

Galaxie Sport je jedním ze dvou sportovních programů na platformě CS LINK. Druhý sportovní kanál provozuje Česká televize (ČT) pod názvem ČT4 Sport. Program klade důraz na české sporty. ČT4 Sport je šířen v režimu FTV (free to view - uživatel pro příjem potřebude přístupovou kartu).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články