Quantcast

Na Ukrajině startuje platforma Viasat

| Tisk

logo Švédská mezinárodní vysílací skupina Modern Times Group (MTG AB) vstupuje na ukrajinský trh. V zemi nabídne placenou televizi pod názvem Viasat Ukraine. Informoval o tom MTG.

Platforma Viasat Ukraine odstartuje v pondělí 21. dubna 2008 a bude to vůbec první satelitní placená televize licencovaná na Ukrajině. Nabídka platformy bude složena ze tří balíčků - Viasat Family, Viasat Popular a Viasat Prestige, které budou obsahovat celkem 60 ukrajinských, ruských a mezinárodních programů v cenovém rozpětí 48 UAH až 135 UAH měsíčně (tj. 154 až 433,- Kč měsíčně).

Satelitní službu Viasat Ukrajina bude provozovat společnost Vision TV, joint venture firem MTG a Strong Media Group. Vision TV byla založena v září 2007. Tato společnost je první a jedinou firmou, které získala u ukrajinského regulátora pro televizní a rozhlasové vysílání licenci.

Programy v nabídce

Nabídka Viasat Ukrajine bude obsahovat filmové kanály TV1000 a TV1000 Russian Kino, dokumentární stanice Viasat History a Viasat Explorer a stanice třetích dodavatelů jako Discovery Channel, National Geographic Channel, Zone Reality, Zone Club, Extreme Sports Channel, Ohota I Rybalka (Hunting and Fishing) a Drive. V nabídce platformy nebudou chybět ani stanice pro děti - Nickelodeon, Cartoon Network a Kids Co, filmové stanice TV XXI, TCM, MGM a Hallmark Channel, hudební televize MTV Ukraine a VH1 a zpravodajské programy CNN, BBC World, Euronews, Deutsche Welle a France 24.

Ukrajinská nabídka Viasat přinese i stanice Fox Crime, Fox Life, science-fiction program AXN Sci-Fi a přístup k předním národním ukrajinským kanálům jako je STB (Svit TV), ICTV, Novy Kanal, TRK Ukraina a Studio 1+1.



Viasat Ukraine přes satelit Sirius

Platforma Viasat pro Ukrajinu se bude vysílat, stejně jako nabídka operátora pro Skandinávii a Pobaltí, přes satelit Sirius 4 na pozici 4,8 stupňů východně. Skandinávský svazek satelitu Sirius 4, které využívá Viasat pro ostatní trhy, nepokrývá Ukrajinu. Z toho důvodu bude pro Viasat Ukraine používat nové transpondéry v evropském svazku, které budou pracovat v moderní normě DVB-S2 a kompresním formátu MPEG-4. V současné době probíhají několik týdnů technické testy na kmitočtech 12,168 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2 a 12,207 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2. Programy jsou kódovány systémem NDS Videoguard, tedy stejným systémem, který používá Viasat i v jiných zemích. Vedle placených programů může abonent Viasatu na Ukrajině přijímat i řadu volně vysílaných programů z pozice 4,8°E, kde jsou i ukrajinské FTA programy.

"Jsme potěšeni, že můžeme oznámit spuštění naší satelitní placené televize na Ukrajině a nabídnout platformu Viasat ve druhé největší zemi ve východní Evropě. Našli jsme ideálního partnera ve Strong Media k poskytování našich služeb. Ukrajina se stane prvním trhem s nabídkou vysoce kvalitního obsahu v kombinaci s nejlepšími lokálními a mezinárodními kanály," řekl krátce před startem platformy Viasat Ukraine Hans-Holger Albrecht, prezident a CEO společnosti MTG.

redakce





Reklama




Vybrané články