Quantcast

IKO Cable TV plánuje pro ČR a Slovensko HD kanál

| Tisk

logo Společnost IKO Cable TV připravuje pro český a slovenský trh program ve vysokém rozhlišení (HDTV). O novém projektu, plánech a programech této skupiny je dnešní nedělní rozhovor serveru parabola.cz. Andras Enyedi, jednatel společnosti IKO Cable s.r.o. CR, CEO IKO Cable CEE přibližuje skupinu a také jak je to se startem stanice SportKlub v Česku a na Slovensku.

Můžete čtenářům serveru parabola.cz představit skupinu IKO Cable TV?
IKO Cable TV je středoevropská mediální společnost, která přináší televizním divákům portfolio tematických kanálů přenášených kabelovými, satelitními a IPTV operátory. Jedná se o sportovní kanály:Sportklub, Sportklub+, filmové kanály: Film+, Film+2, Sorozat, komediální kanál: Poen, dokumentární kanály: DoQ, Fishing and Hunting channel, kanál pro mladé: Cool Tv a kanál o životním stylu: Reflektor. IKO Cable provozuje desítku tematických televizních stanic, konkrétně v České Republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Bosně, Chorvatsku a Slovinsku, v různých jazykových mutacích. Výhodou širokospektrálního portfolia IKO Cable TV je pro diváky unikátnost v mnohých zájmových oblastech, pro zadavatele reklamy výhodná možnost výběru z mnoha tematických programů s různými cílovými skupinami a z interního hlediska spolupráce mezi našimi kanály.

Film+

Filmovým programem Film+ jste vstoupili na český a slovenský trh. Jak se tomuto programu daří v konkurenci s jinými kanály tohoto typu?
Na českém a slovenském trhu působíme zhruba dva a půl roku a za tuto dobu se nám podařilo vybudovat z neznámého filmového kanálu populárního hráče na poli filmových kanálů v obou zemích. V současné době máme kolem 1,4 milionu předplatitelů. Pozitivní reakce na Film+ a stále rostoucí zájem o tento kanál potvrzují i neustále se zlepšující výsledky průzkumů sledovanosti a to i v porovnání s konkurencí, která na těchto trzích působí daleko delší dobu než my. V českém měření sledovanosti v současné době dosahujeme zhruba 280 tisíc diváků týdně. Pracujeme na tom, abychom si právě prostřednictvím zkvalitňování našeho vysílání, zejména neustálým obnovováním obsahové stránky, získávali a udrželi co nejvíce věrných diváků pro Film+.

Na srbském trhu jste uvedli nový program Film+ Night zaměřený především na muže. Počítáte s vysílání tohoto programu i v Česku a na Slovensku?
Zatím neplánujeme tento kanál pro Čechy a Slovensko.

logo Film+ se vysílá pouze s českou zvukovou stopou. Uvažujete o tom, že byste divákům digitálních distribucí nabídli i další audio track s originálním zvukem?
Takovou alternativu plánujeme a momentálně prověřujeme technické možnosti. Vždy se snažíme nabídnout našim divákům co největší prostor k výběru, a tak zvýšit spokojenost s naším produktem. Mottem každého z nás je spokojenost zákazníka. A to je pro nás naprostá priorita!

Bude Film+ vysílat v obrazovém formátu 16:9?
Prozatím o tom konkrétně neuvažujeme, ale ani to nevylučujeme. Vše bude záviset na okamžitých požadavcích trhu.

Uvažuje Film+ o nasazení audio stopy v Dolby Digital?
O Dolby Digital uvažujeme spíše při spuštění prémiového HD kanálu.

Bude plánovaný HD kanál dostupný i pro české a slovenské diváky?
Ano, plánujeme spuštění HD kanálu pro české i slovenské diváky, ale v tuto chvíli se ještě nemohu ke konkrétním plánům vyjádřit.

DoQ - kanál dokumentárních filmů

V minulých dnech vstoupil na český a slovenský trh druhý program z Vaší skupiny – DoQ – kanál dokumentárních filmů. V jakých sítích již program nabízíte?
Televizní kanál DoQ bude již za několik dnů dostupný předplatitelům karet společnosti Gital s.r.o. na platformě CS Link a rovněž je již dostupný předplatitelům několika kabelových a IPTV operátorů. U řady dalších operátorů probíhá nyní interní testování našeho nového kanálu a jsme v aktivním jednání o jeho co nejrychlejším zařazení do jednotlivých nabídek. Postupně budeme nabízet DoQ kanál všem operátorům v ČR a SR.

K distribuci signálu DoQ využíváte platformu Digi TV. Přesto program není v české ani slovenské nabídce provozovatele této služby. Kdy se programu dočkají diváci?
Jsme v jednání s Digi TV, aby se televizní kanál DoQ stal co nejdříve dostupný i pro předplatitele této satelitní platformy, zatím však nemůžeme potvrdit konkrétní datum.

logo V testovacím módu je DoQ i na satelitní službě UPC Direct. Od kdy bude program nabízen zákazníkům této platformy?
Konkrétní datum zatím nemůžeme potvrdit, průběžně probíhají jednání, aby se dokumentární kanál DoQ stal co nejdříve dostupný i pro předplatitele satelitní platformy UPC Direct.

V jakém rozsahu se na DoQ bude vysílat reklama? Mezi pořady nebo bude reklamou přerušen i dokument?
Budeme se snažit nasazovat reklamu pouze v takové míře, která nebude rušit diváky ve sledování jednotlivých pořadů, a zároveň uspokojí i zadavatele reklamy.

Je a bude program DoQ plně lokalizován?
Vysílání kanálu DoQ je stoprocentně dabováno do češtiny.

Počítáte i s českými a slovenskými dokumenty?
Ano, již brzy počítáme s nasazováním jak českých tak slovenských dokumentů.

Do jakých zemí se DoQ nyní vysílá?
V současnosti to jsou Česká republika, Slovensko, Srbsko, Chorvatsko, Bosna, Rumunsko a Maďarsko.

Existuje ještě jedna verze DoQ – pro země bývalé Jugoslávie. V čem se liší od té pro náš trh?
Není v nich žádný rozdíl.

logo

Fishing and Hunting Channel

Skupina IKO Cable TV rozšiřuje na českém a slovenském trhu své aktivity a na trh uvádí nový program Fishing and Hunting TV. O čem nový program bude?
Kanál Fishing and Hunting je velice unikátní, přesně zaměřený, specializovaný televizní kanál pro náročného rybáře a lovce. Diváci uvidí všechna slavná rybářská loviště po celém světě představená ve vysoce kvalitních dokumentech. Rybářské a lovecké rezorty představují místní profesionální rybářští a lovečtí experti. Diváci uvidí jak lokální tak mezinárodní soutěže. Budou jim ukázány nejnovější rybářské a lovecké výzbroje a zároveň bude experty předvedeno jak s nimi zacházet, aby bylo dosaženo optimálního využití. Divák se bude učit přímo od profíků, dostane ty nejlepší rybářské a lovecké tipy přímo od těch skutečně nejlepších. Diváci poznají přírodu a divokou zvěř z naprosto jiného pohledu!

Bude se vysílat s českým dabingem nebo titulky?
Vysílání kanálu Fishing and Hunting je stoprocentně dabováno do češtiny.

V jaké satelitní platformě pro DTH příjem bude program F&H k dispozici?
V současnosti jednáme s Digi TV a s UPC o zařazení programu do jejich nabídek.

V jakém rozsahu se na F&H objeví reklama?
Míra zařazování reklamy bude samozřejmé ovlivněna vývojem stanice, jejím přijetím diváky a také přijetím zadavatelů reklamy.

Počítáte na F&H i s českými/slovenskými relacemi?
Ano, plánujeme zařazovat i české a slovenské pořady i reportáže.

IKO Cable TV má ve svém portfoliu řadu dalších kanálů, které vysílá na jiných trzích - především na rumunském a maďarském. Proč jsou pro Vás prioritní tyto země?
Protože působíme v těchto zemích nejdéle a naše první kanály se spouštěli právě v Rumunsku a Maďarsku.

Ve Vaší skupině je i program SportKlub v různých národních mutacích. Dlouhou dobu se spekulovalo o vstupu této stanice na náš trh. Počítáte ještě se vstupem stanice do Česka a na Slovensko?
V současnosti se spuštěním tohoto kanálu v ČR na Slovensku nepočítáme.



Uvažujete o expanzi na český a slovenský trh s dalšími programy?
Máme v plánu spustit v České republice a na Slovensku další kanály, o těchto plánech však nemohu v současné době více prozradit.

IKO Cable TV se pohybuje v oblasti střední a východní Evropy. Plánujete expanzi i do dalších částí Evropy?
Neomezujeme se pouze na střední a východní Evropu. Každá země nebo oblast je pro nás zajímavá a uvidíme v budoucnu, ve kterých dalších regionech bude zájem o kanály z portfolia společnosti IKO Cable TV.

Společnost IKO Cable TV dodává na trh programy určené do základních balíčků. Uvažujete o produkci kanálů s prémiovým obsahem tj. za příplatek?
Určitě ano, našim cílem je provozovat kvalitní tematické stanice, některé z nich vyžadují právě prémiový obsah. Jak již bylo řečeno, naším cílem je spokojený divák.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články