Quantcast

TV Nova spustí českou verzi MTV

| Tisk

logo Společnost CME, vlastník nejsledovanější české televize Nova, získlala licenci od MTV Networks Europe k provozování hudebního kanálu MTV. Televize se tak po Nova Cinema a Nova Sport stane třetím tématickým kanálem Novy na území České republiky.

CME již jednu hudební a lifestylovou televizi MTV provozuje. V prosinci loňského roku získala licenci na provoz stanice MTV Romania. Ve vysílání se objevuje lokální produkce včetně pořadů lokalizovaných do rumunštiny formou titulků. Informuje o tom magazín MaM.

Pokus o založení české verze MTV proběhlo již několik. Jeden z nich byl ve spolupráci s filmovou produkcí Partnership Films. Jedním z těch posledních byla snaha společností Mina Media. V únoru letošního roku získala satelitní licenci pro program pod názvem MTV Adria. Firma chtěla program šířit ve Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře, Makedonii, kde se již nyní vysílá a dále také v České republice, na Slovensku, Albánii a Bulharsku. Tedy prakticky ve všech zemích (s výjimkou Řecka), které doposud nemají vlastní lokalizovanou verzi MTV. Důvodem expanze MTV Adria byl především problém s financováním provozu. Televize se dostala po letech provozu do finančních problémů a jedním z řešením, jak MTV Adria pomoci, bylo zajištění vysílání na větším území.

Nejnověji se bude o spuštění české verze MTV snažit CME. Oproti rumunskému trhu je CME v Česku v jiné situaci. Česká verze je ve stádiích příprav, v Rumunsku převzala již fungující stanici. Českou MTV podle MaM chtěla provozovat i Prima TV.



Nejsledovanějším hudebním kanálem v České republice je nadále TV Óčko, kterou týdne sleduje 655 tisíc diváků v ČR. Evropskou verzi MTV, šířenou na území ČR i Slovenska, si zapíná 72 tisíc diváků.

České MTV nebude jediným programem, který se chystá pro český a slovenský trh. Společnost SPI International, provozovatel filmových kanálů Filmbox, Filmbox Extra, Filmbox HD a Nostalgia v ČR a SR, hodlá na trh uvést dva nové programy - pro mladé Revolution TV a pro starší Nostalgia Musica TV. Se startem programů se počítá v prvním kvartále příštího roku. Slovenská společnost Telemone nedávno získala satelitní licenci na program Musiq1. Hudebních televizí vznikne tak v dohledné době více. Připomíná mediálne.sk.

redakce





Reklama




Vybrané články