Quantcast

Czech Digital Group uvedl do provozu novou kompresní technologii

| Tisk

Firma Czech Digital Group (CDG) zahájila odbavování digitálních programů pro pozemní a satelitní vysílání s novou kompresní technologií ze svého technického centra v areálu České televize – Kavčí hory.

Nová, moderní technologie svými parametry plně odpovídá všem normám, jež souvisí s digitálním vysíláním. Technologie zajistí kvalitnější vysílání nejen v pozemní, ale i satelitní platformě. Pozemní síť DVB-T č. 3 pokryje na konci roku 2011 až 96% obyvatel ČR. Satelitní vysílání z družice Astra 1E na frekvenci 11,8755 MHz šíří 11 TV programů a její signál přijímá více jak 800 tisíc domácností.

Technologie je připravena na bezproblémové expandování v budoucnu. Společnost CDG při výběru technologie kladla velký důraz na snadné rozšíření kapacity na celkových 8 transportních toků pro DVB-T i DVB-S služby, aby získala nejmodernější a dynamické technologické zázemí.

Statistický multiplex, stejně jako elektronický programový průvodce (EPG) pro několik datových toků jsou samozřejmou součástí systému. Technologie podporuje MHP platformu a je umožňuje přenášet i odlišné EPG (např. pro regiony).



Schopnost technologie zajistit až 32 různých systémů podmíněného přístupu uživatelů, jejich správu a kódování obrazu v MPEG4 ve standardním i vysokém HD rozlišení, bude využito pro šíření placených HDTV programů v satelitním i pozemním vysílání. Vnitřní statistický multiplex již opustil přežívaný formát DVB/ASI a je založen na modernějším IP protokolu.

Dosud používaná technologie splnila svůj účel a díky ní máme nenahraditelné zkušenosti. V dnešní době je obdobná technologie o „pořádný“ krok dále. Chceme-li poskytovat kvalitní službu, musíme být i technologicky na té nejvyšší úrovni. Nové zařízení nám umožní zkvalitnit službu, nabídnout nové služby a programy na obou přenosových platformách kde CDG působí“ informoval Leoš Pohl, předseda představenstva společnosti Czech Digital Group.

redakce





Reklama




Vybrané články