Quantcast

History Channel v češtině před startem

| Tisk

logo Na český a slovenský trh míří další mezinárodní program, který bude vysílat v českém jazyce. Zájemci o historii se již brzy dočkají programu History Channel. Ten je již od 1. dubna 2009 oficiálně součástí placené nabídky satelitní platformy Skylink v České republice a na Slovensku. History Channel zatím je vysílán jen s anglickým a maďarským zvukem.

Na satelitu Telstar 12 na pozici 15 st. západně byla k distribučnímu SD signálu programu History Channel, který je vysílán prostřednictvím amterodamského digitálního paketu Digital Media Centre (DMC), přidána další audio stopa. Na audio PIDu 114 se objevila identifikace češtiny. Start History Channel v češtině je naplánován na začátek května 2009. V první fázi bude k dispozici zhruba 70 procent lokalizovaných pořadů. Od srpna letošního roku bude kompletní program History Ch. v českém jazyce.

History Channel je společným projektem firem A&E Television Networks (AETN) a British Sky Broadcasting (BSkyB). Stanice se zpočátku vysílala jen ve Skandinávii a Beleluxu. Nyní stanice postupně expanduje do zemí střední Evropy.

Program History Channel je mezinárodní TV kanál, který se věnuje pořadům o historii - faktografickým i zábavným seriálům, speciálům a dokumentům. Divák ve vysílání najde pořady o dějinách starověku, moderních dějinách, vojenské historii a dějiny konfliktů, techniky nebo dopravy.

technické parametry distribučního SD signálu History Channel:

satelit: Telstar 12 (15°W)
kmitočet: 11,150 GHz
polarizace: vertikální
SR: 19279
FEC: 3/4
service ID: 1001
video PID: 101 / MPEG-2
audio PID: 110 (anglicky), 111 (holandsky), 112 (maďarsky), 113 (polsky), 114 (česky)
video bit rate: 3,38 Mbit/s
audio bit rate: 128 kbit/s
kódování (CA systém): CryptoWorks
dostupnost: signál je určen pouze pro kabelové, satelitní a IPTV operátory

technické parametry DTH SD signálu History Channel pro Českou republiku a Slovensko:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,914 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
service ID: 20822
video PID: 522 / MPEG-2
audio PID: 100 (anglicky), 101 (maďarsky), ??? (česky - plánováno)
video bit rate: VBR (variabilní)
audio bit rate: 192 kbit/s


kódování (CA systém): CryptoWorks
dostupnost: signál je určen pouze pro kabelové, satelitní a IPTV operátory

Program History SD pro zákazníky Skylinku zajišťuje platforma Canal Digitaal Satelliet (Nederland).

History Channel odstartoval v USA v roce 1995. AETN spolu s BSkyB provozují tématické kanály The History Channel, The Biography Channel, Crime & Investigation Network a The History Channel HD (History HD).

Zákazníci Skylinku vedle SD programu History Channel, který je součástí nabídky MULTI, mohou přijímat také stanici History HD (The History Channel HD), který je zařazen do placeného HD balíčku HD PLUS. Program History HD zůstává nadále jen v angličtině.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články