Quantcast

Jetix končí. Na trh vstupuje Disney Channel

| Tisk

logo Do střední Evropy vstupuje celosvětově úspěšná značka Disney Channel. Na trhu nahradí původní program Jetix, který je postupně stahován z jednotlivých trhů. Disney Channel přinese pestrý mix pořadů pro děti a jejich rodiče.

Den "D" se přiblížil. Již zítra v sobotu 19. září 2009 v 6:00 hodin zahájí oficiální vysílání televize Disney Channel. První "hmatelné" kroky rebrandingu Jetix na Disney Channel může divák v největší míře pozorovat během pátečního odpoledne. Již dnes se totiž v levém dolním rohu objevilo transparentní logo Disney Channel. V upoutávkách je ještě stále zmínka o Jetix ale dlouhodobě se upozorňuje na slavnostní zahájení programu společnosti Disney Channel Worldwide.

Hlavní cílovou skupinou Disney Channel jsou předškoláci a školáci ve věku od 6 do 14 let a dále pak jejich rodiny. Televize divákům nabídne kolekci úspěšných hraných seriálů, např. Hannah Montana, animovaných seriálů, jako je Phineas a Ferb, a původních filmů, k nimž patří Rocktábor a Muzikál ze střední, který zaujal představivost dětí, mládeže a jejich rodin na celém světě. Z animované tvorby stanice dále přinese The Suite Life on Deck, Kouzelníci z Waverly, Hannah Montana a Phineas a Ferb, z firmů například Rocktábor a Gepardí kočky. Z původního Jetix se ve vysílání Disney Channel objeví divácky ty nejúspěšnější pořady.

Ranní vysílání Disney Channel bude obsahovat programový blok pro předškoláky Playhouse Disney (na některých větších trzích funguje jako samostatná stanice). Playhouse Disney přináší pořady pro diváky ve věku od dvou do pěti let včetně celosvětových hitů Mickeyho Klubík, Mistr Manny a dále Moji kamarádi tygr a Pú a také Malí Einsteinové.

logo Disney Channel Worldwide vysílá 98 kanálů ve 167 zemích ve 32 jazycích. Počátkem roku 2010 bude Disney Channel a Disney XD dostupný pro 13 milionů domácností ve střední a východní Evropě. V roce 2008 s Disney Channel stal nejoblíbenějším dětským kanálem v 17 zemích či teritoriích. Původní Jetix se v Česku vysílal od ledna 2005, kdy nahradil původní stanici Fox Kids. Rebranding na značku Jetix bylo reakcí na vstoupení Walt Disney do této dětské televize.

Jetix je postupně nahrazován kanály z portfolia Disney. První zemí v Evropě, kde k takovému kroku došlo byla Francie. Původní stanici Jetix nahradil program určený zejména pro chlapce Disney XD. Stejným způsobem je dostupováno v dalších krajinách, kde existuje Disney Channel. Ve střední Evropě (Česko, Slovensko a Maďarsko) Disney Channel zatím nepůsobil, takže rebranding Jetix byl proveden právě na Disney Channel.

Technická dostupnost:

satelitní platformy: CS Link (placená nabídka), Skylink (placená nabídka), Digi TV, UPC Direct


kabelové sítě: UPC ČR, UPC Broadband Slovakia a další
IPTV: O2 TV a další

Obecně lze řící, že Disney Channel je prakticky dostupný ve všech sítích, které šířily původní program Jetix.

Disney Channel po celém světě provozuje stanice Disney Channel, Playhouse Disney, Disney XD, Toon Disney, Disney Cinemagic, Hungama, GXT a Jetix. Součástí portfolia je i Radio Disney. Součástí portfólia jsou kanály ve vysokém rozlišení, které jsou šířené na klíčových evropských trzích.

Na českém a slovenském trhu působí ještě Jetix Play (v angličtině). Zatím bude fungovat i nadále pod tímto názvem a programovou nabídkou. Není jasné, co bude s tímto kanálem do budoucna. Disney se zatím zaměřil na proměnu Jetix na Disney. Nyní hodlá analyzovat budoucnost Jetix Play.

redakce





Reklama




Vybrané články