Quantcast

Multiplex 2 a 3 odstartoval z vysílače Jihlava - Javořice

| Tisk

logo Společnost České Radiokomunikace (ČRa) zahájila v pátek 30.4.2010 provoz dalších dvou vysílačů velkého výkonu. Do oficiálního provozu byly uvedeny multiplex 2 a multiplex 3 z lokality Jihlava - Javořice. Programy komerčních televizí se tak dostávají do další oblasti České republiky.

V případě multiplexu 2, který spravuje a provozuje ČRa, je to letos v pořadí již čtvrtý vysílač velkého výkonu uvedený do provozu. Nový vysílač pro multiplex 3 je to zatím první, který letos zahájil provoz.

Oba jihlavské vysílače pokrývají značnou část území České republiky, včetně velkých měst jako je Jihlava, Hlavlíčkův Brod, Humpolec, Pelhřimov, Velké Meziříčí, Třebíč, Jindřichův Hradec a Třeboň. Signál podle teorestických mapových podkladů sahá až k Českým Budějovicím a Znojmu. Dálkový příjem bude zřejmě možný i ve větších vzdálenostech.

Výhodou vysílače Javořice jsou poměrně lukrativní vysílací kanály, které jsou poblíž sebe - K35 a K30 pro sítě 2 a 3. V regionu již funguje tzv. veřejnoprávní multiplex 1 na K33 a všechny tři multiplexy lze sledovat s pásmovou terestrickou anténou.


obrázek
Mapa: Pokrytí signálem multiplexu 2 a multiplexu 3 z vysílače Jihlava - Javořice

parametry multiplexu 2 z vysílače Jihlava - Javořice:

* Jihlava (Javořice), K35, polarizace horizontální, vyzářený výkon 100 kW

parametry multiplexu 3 z vysílače Jihlava - Javořice:

* Jihlava (Javořice), K30, polarizace horizontální, vyzářený výkon 100 kW

šířené programy - multiplex 2:

* TV Nova
* Nova Cimema
* Prima TV
* Prima COOL
* TV Barrandov



šířené programy - multiplex 3:

* Z1
* Public TV
* Rádio Proglas

Multiplex 2 bude ještě v letošním roce posílen o další 3 vysílače velkého výkonu. V červnu o Vimperk (K39), včetně přeladění České Budějovice (na finální K39), Trutnov (K61) a Brno - Kojál (K40). Vysílací síť 3 bude letos posílena ještě o dva výkonné vysílače - Trutnov (K60) a Brno - Kojál (K59).

redakce





Reklama




Vybrané články