Quantcast

Hallmark CZ na Hot Bird (II)

| Tisk

 V předchozím článku o programu Hallmark byla popsána změna družice, ze které bude od 15. února vysílán český program Hallmark, který opustí paket Czechlink. Hallmark se objeví na družici Hot Bird. Který program zaplní jeho místo v paketu Czechlink? Nadšené příznivce satelitního vysílání, kteří doufali, že je tu možnost pro nové provozovatele a tím i rozšíření paketu Czechlink o další program, zřejmě zklameme. Místo, které se uvolní po programu Hallmark v paketu Czechlink zřejmě zůstane obsazené původním provozovatelem pouze pro přenos českého zvuku k programu Eurosport pro kabelové sítě!Proč? Pro příjem jednoho programu (např. Hallmark) na družici Hot Bird bude třeba cenově velmi nákladné zařízení. Zařízení umožní přenos programu Hallmark se stereofonním doprovodem zvuku. V případě, že kabelový operátor však bude chtít použít i příjem zvukového doprovodu k programu Eurosport, který měl být původně vysílán ve čtvrtém zvukovém kanálu programu Hallmark, musel by použít pro příjem všech informací najednou dva drahé profesionální přijímače Atlanta.

 Pravděpodobně tedy dojde k situaci, že program Hallmark bude sice vysílán pro kabelové rozvody přes družici Hot Bird, ale zároveň zůstane obsané i místo, které se po něm mohlo uvolnit v paketu Czechlink!



 Uznáváme, že použití drahého přijímače kvůli přenosu zvuku je ekonomicky nevýhodné, ale je snad výhodnější zbytečný pronájem a navíc blokování celého kanálu v paketu Czechlink kvůli přenosu jednoho monofonního zvuku? Není možné pro přenosovou trasu zvuku použít raději podobnou formu, jakou se přenášejí přes Czechlink české rozhlasové stanice?

Necháme se překvapit vývojem celé situace.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články