Quantcast

BBC Prime česky

| Tisk

Od října 2002 bude britská televizní stanice BBC PRIME vysílána s titulky v dalším jazyce. Na teletextových stránkách od podzimu nalezneme titulky v českém jazyce.

BBC PRIME je mezinárodní vzdělávací program produkce BBC, vysílaný od roku 1995 v Evropě, Africe a Blízském Východu. BBC PRIME má okolo 10,8 milionů abonentů ve více než 100 zemích prostřednictvím kabelových rozvodů a satelitních pay-tv platforem. Je to jeden z nejpopulárnějších programů v Evropě.

V programu BBC Prime nalezneme výhradně pořady produkované BBC, světově oznávanou veřejno-právní britskou TV. BBC Prime nabízí ročně více jak 2200 premiérových programů - mezi jinými např. talk-show Michaele Parkinsona, největší hity Top Of The Pop, seriál EastEnders a též i BBC Learning - unikátní blok vzdělávacích pořadů - včetně výuky angličtiny.

Program BBC Prime je vysílán i s dánskými, švédskými, norskými, hebrejskými a od října 2002 i s českými titulky. Ty se 'přidávají' do obrazu v kabelových sítích. Ostatní diváci, kteří přijímají signál ze satelitu, si mohou titulky navolit pomocí teletextu - veškeré informace zájemce nalezne na stránce 300.

BBC PRIME je vysílán jako SCPC kanál na satelitu Hot Bird 5 (pozice 13E), na transpondéru č.130, na kmitočtu 11,131 GHz, polarizace vertikální, SR 5632, FEC 3/4. Signál je kódován systémem Viaccess1. V České republice šíří TV program BBC PRIME některé kabelové sítě, na pay-tv platformě UPC Direct tento program není vysílán.



Propagaci BBC PRIME v ČR bude zabezpečovat public relations Feedback/Hill and Knowlton.
podle www.medialink.pl

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články